Set pisos, un restaurant i una botiga resulten malmesos per foc o aigua en l’incendi del Pas

Quatre persones van haver de ser desallotjades i durant aquest matí s’ha de decidir si podran retornar a casa o no ho podran fer; les flames van calcinar una tercera part de l’estructura de fusta del teulat de l’edifici

Bombers treballant en l'extinció de l'incendi.
Bombers treballant en l'extinció de l'incendi.

Set pisos, un restaurant i una botiga han patit danys, ja sigui pel foc o per l’aigua usada durant la seva extinció, en l’incendi que hi va haver anit en un edifici del carrer Major del Pas de la Casa i que ha obligat els bombers a treballar intensament fins passades les 5 de la matinada. Un retén del cos d’extinció ha romàs al lloc fins més enllà de les 9 d’aquest matí. Quatre persones van haver de ser desallotjades i durant aquest matí es decidirà si poden tornar als seus domicilis.

L’alerta la van rebre els bombers passades les 11 de la nit. En aquell moment semblava que al teulat de l’edifici, en el qual ja s’havia actuat a primera hora de la tarda, hi havia foc. Efectivament, les flames ben aviat van fer-se evident en un edifici integrat per una planta baixa on hi ha una botiga, una primera planta on està situat el restaurant i una segona planta amb dúplex configurat per petits pisos o apartaments.

Una captura de pantalla on es veu el foc.

Relacionat

Un foc de xemeneia crema el teulat d’un edifici al Pas de la Casa

Dels habitatges destinats a inquilins, només tres estaven ocupats, amb la qual cosa es van desallotjar quatre persones, que han passat la nit en un hotel mateix del Pas de la Casa. L’incendi ha cremat, aproximadament, un terç del teulat de l’edifici. Tot i això, el foc només ha consumit l’estructura de fusta, mentre que la xapa que també configura aquest sostre fa que cap habitatge hagi quedat totalment al descobert.

En els treballs d’extinció i posterior control hi han participat vuit vehicles del cos de bombers, del Pas de la Casa, de Canillo i d’Andorra la Vella, amb quinze efectius. Fins les cinc del matí s’ha estat fent la tasca més intensa per donar la feina fonamental per resolta. Posteriorment, algunes dotacions s’han quedat a la zona per controlar que no hi hagués cap revifada. Una vegada la propietat de l’immoble i els seus assessors tècnics s’han fet càrrec de la situació, els bombers han donat per acabada la seva tasca, pels volts d’1/4 de 10 d’aquest matí.

L’ANTECEDENT

En les properes hores s’haurà d’aclarir si els desallotjats, que en cap cas van patir danys personals, poden tornar al seu domicili. I, en el cas que no puguin, com ho han de fer per poder recuperar algunes pertinences. El de les 11 de la nit no va ser l’únic ensurt que van tenir ahir els veïns d’aquest edifici del carrer Major. Ja a 2/4 de 3 de la tarda algunes dotacions dels bombers i patrulles de policia havien acudit al mateix lloc perquè semblava que sortia un fum anormal de la xemeneia.

Efectivament, en aquell moment es va constatar un foc de xemeneia. Els bombers, desmuntant una finestra de l’edifici, van accedir al teulat i van trencar-ne una part, que no pas tot, en comprovar que la fumera produïa un petit incendi en somort al tomb de la xemeneia. Es va sanejar l’espai, es va donar per extingit aquell foc en somort que es va detectar i es donar per tancat el cas. Hores més tard, però, acabaria evidenciant-se que la combustió interna al teulat havia continuat.

Comentaris

Trending