Mor l’home que havia desaparegut en no poder superar la hipotèrmia causada pel fred

Els bombers han rescatat el padrí a la zona dels camps de futbol de la Borda Mateu després que una ciutadana que formava part d’un grup de recerca el localitzés a tocar del riu assegut sobre la neu

Els bombers en el lloc on ha estat localitzat l'home.
Els bombers en el lloc on ha estat localitzat l'home. Cristian Cortés

El padrí del qual no se’n sabia el parador des d’aquest dimarts al migdia, quan va sortir del domicili de Santa Coloma on vivia amb la família, ha mort aquesta matinada a l’hospital després que no pogués superar l’aturada cardiorespiratòria provocada per la forta hipotèrmia que patia. L’home, de 78 anys i afectat per l’Alzheimer, ha estat localitzat a la zona dels camps de futbol de la Borda Mateu per una ciutadana que formava part d’un grup d’una quarantena de persones que el buscava. Posteriorment efectius dels bombers l’han rescatat, assegut damunt la neu a tocar del riu.   

La localització s’ha dut a terme poc després de la 1 de la matinada, segons integrants del grup ciutadà que de forma espontània, i amb participants de familiars del desaparegut, es va organitzar en fer-se viral la recerca d’Antonio Pinto, també conegut amb el renom de Monteiro. La policia coordinava el dispositiu oficial i integrants del seu grup de muntanya també estava fent recerca. La família va donar l’alerta vers les 2 de la tarda però no va ser fins les 6, quan ja fosquejava, que es va començar a buscar.

El grup ciutadà es va distribuir per diversos punts del Principat, especialment al centre del país i a Sant Julià. Finalment, una de les integrants del grup, que es comunicava via WhatsApp, ha donat l’alerta de la troballa. Però just en avisar s’ha quedat sense bateria al mòbil. Se sabia que l’havia divisat des de l’avinguda Salou, a l’altura dels magatzems Cairó. Una vegada obtingut aquest input, altres integrants del grup s’han desplaçat cap a lloc.

La policia també ha estat advertida i s’han mobilitzat els bombers, que han desplaçat cap al lloc cinc efectius, més una ambulància i el furgó del grup de muntanya. Un bon tram del passeig del Riu ha estat tallat amb vigilància policial i el suport d’agents del servei de circulació d’Andorra la Vella per tal que els agents del cos de salvament poguessin dur a terme la maniobra de rescat. Quan passaven vint minuts de les 2 de la matinada, l’home ha arribat al servei d’Urgències de l’hospital amb una aturada cardiorespiratòria i una hipotèrmia greu.

 

 

Segons que han informat fonts hospitalàries, s’ha estat dues hores practicant maniobres de recuperació però finalment han estat en va i poc abans de les 5 de la matinada s’ha acabat certificant la defunció de l’home, de nacionalitat portuguesa i que havia vingut a passar uns dies amb la família poc abans de l’esclat de la pandèmia i que just arran de la crisi sanitària ja es va acabar quedant al país.

Antonio Pinto 'Monteiro'.

Relacionat

Busquen un home resident a Santa Coloma i amb demència del qual no se’n sap res des del migdia

El fet que l’home patís Alzheimer, no sortís mai sol i portés poc temps al país va fer que la família, quan va veure que no era a casa, aquest dimarts poc després de la 1 del migdia, de seguida alertés els cossos de seguretat. La recerca, però, com s’ha dit no es va iniciar fins que ja fosquejava i això n’ha dificultat la localització. Hores d’ara encara no se sap com va anar a parar el padrí al lloc on ha estat trobat ni tampoc com va ser que decidís acabés sortint en solitari i sense cap mena de documentació a sobre. No solia sortir mai sol, sempre ho feia acompanyat d’una amiga de la família. Una vegada els familiars van posar el cas en coneixement de la policia i sobre les 10 de la nit el cos d’ordre va fer pública la recerca activada, la desaparició de l’home i la crida a la seva localització es va tornar vira viral a les xarxes socials.

 

Comentaris (8)

Trending