Busquen un home resident a Santa Coloma i amb demència del qual no se’n sap res des del migdia

De 78 anys i que respon al renom de Monteiro, no solia sortir mai de casa si no era acompanyat, i avui n’ha marxat en solitari i sense avisar

Antonio Pinto 'Monteiro'.
Antonio Pinto 'Monteiro'. ARXIU FAMILIAR

Diversos grups de la policia i agent del servei de circulació a banda de familiars busquen un home resident a Santa Coloma del qual no se’n sap res des de la 1 del migdia quan, aproximadament, ha sortit de casa sense avisar i en solitari quan no és gens habitual. Amb una demència notable (pateix Alzheimer), l’home, de 78 anys, va venir de Portugal al Principat a passar unes setmanes de vacances amb la família i amb l’esclat de la pandèmia ja es va quedar al país, del qual ben poca cosa coneix.

Normalment solia a passejar amb una amiga de la família, amb qui tot sovint agafaven l’autobús per anar des de Santa Coloma fins a Engolasters o a Caldea. Avui no se sap per quin motiu, l’home ha agafat la porta i ha marxat de casa, segons que han explicat fonts familiars, que fa hores que el busquen i de moment no ha aparegut. L’home, de cabell tot blanc i aproximadament 1,65 metres, es diu Antonio Pinto, “però segurament respondrà millor per Monteiro, que és el renom amb el qual molta gent el coneix”. No pas a Andorra, sinó fora.

L’avís de la desaparició s’ha donat vers les 2 de la tarda, però la recerca dels cossos de seguretat no s’ha iniciat fins hores després, quan ja fosquejava. A banda del cabell tot ben blanc, té els ulls clars. Segons la família, en el moment de sortir de casa havia d’anar amb una jaqueta negra, un gorro negre i pantalons texans a més a més d’unes botes per la neu. No hauria agafat mascareta i tampoc duria a sobre cap tipus de documentació. Hores d’ara se’l cerca a diversos punts tant de la capital com d’Escaldes.

Qualsevol persona que tingui alguna pista sobre el parador de l’home, que difícilment sabria ubicar-se pel Principat segons els seus familiars, que asseguren que amb prou feina coneix la recta de Santa Coloma, pot contactar amb el 110 de la policia, on totes les patrulles estan alertades de la desaparició més enllà de la recerca específica que estan duent a terme alguns agents en concret.

Etiquetes

Comentaris

Trending