Torna a la presó dies després de sortir-ne per incomplir un arrest domiciliari

Es tracta d’un home conegut per oferir droga -especialment marihuana- a tort i a dret i que pateix una discapacitat intel·lectual molt notable arran d’un accident de trànsit que va patir fa anys; s’haurà d’estar tres mesos més a la Comella

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

La seva presència al carrer, molt sovint al tomb del Parc Central, s’ha tornat pràcticament un clàssic. Que faci ‘auto stop’ per baixar d’Encamp fins al centre del país, igual o més. Feia temps, però, que no era el cas. Com en altres ocasions precedents, i per aquesta obsessió malaltissa d’oferir droga a tort i a dret -suposadament molts cops instrumentalitzat per tercers-, s’ha passat una bona temporada a la presó. En va sortir fa una setmaneta. I des d’aquest divendres hi torna a ser. I s’hi haurà d’estar tres mesos més.

Es tracta d’un home d’una quarantena d’anys que al seu dia anava per futbolista de cert nivell. Però ja flirtejava amb els estupefaents. Un bon dia va patir un gravíssim accident de trànsit, circulant amb moto, que li va afectar les capacitat cognitives. Des de llavors pateix limitacions intel·lectuals importants. I aquesta obsessió de voler facilitar especialment marihuana a tothom. Sobretot a menors, sense ser conscient, aparentment, que són menors.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Condemnen un home amb discapacitat mental per fumar un porro amb dos menors

És aquest el darrer cas que el va portar a la Comella l’octubre del 2021. Va facilitar un parell de porros a un parell de menors. Quan se’l va jutjar es va posar de manifest la dificultat per tractar una persona, al Principat, amb la clínica que presenta aquest home. Se li va tenir en compte un eximent incomplert per la seva discapacitat. Però, amb tot, se’l va condemnar a un any i mig de presó ferma que estava ara ja en la recta final de complir.

Fa una setmana aproximadament que se’l va alliberar. O, millor dit, se’l va deixar sortir de la presó per imposar-li un arrest domiciliari fins a principi de maig. Si havia d’acudir a la Batllia per algun motiu, la policia l’havia d’acompanyar. Per a la resta, calia que s’estigués a casa. Però el compromís ha durat ben poc. Fins al punt que dijous se’l va detenir en dues ocasions després que fes cas omís a l’arrest i tornés a fer de les seves. És a dir, intentar parar algun cotxe perquè el baixés cap a Andorra la Vella.

Un jove fumant un porro.

Relacionat

Quan compartir un porro pot sortir molt car

Dijous se’l va controlar en dues ocasions, ja s'ha dit. La primera, se’l va enviar cap a casa. La segona, al vespre, la policia va ser menys condescendent i el va detenir. Aquest divendres va passar a disposició judicial i la Batllia, en una decisió ràpida, va decretar tres mesos més de presó ferma per l’incompliment de les directrius judicials. Per tant, una setmana després de sortir-ne ja torna a estar a la presó.

Comentaris

Trending