Detingut acusat de quedar-se un dels moneders de criptomonedes que gestionava

La policia feia dies que investigava per ordre judicial un resident de 38 anys, conegut en àmbits com el culturisme, i que havia estat denunciat per un delicte contra el patrimoni

Simulació d'una 'crypto wallet'-
Simulació d'una 'crypto wallet'- ARXIU

Segons on, darrerament, no se n’estava pas d’explicar que s’havia endinsat en el món de les criptomonedes. Que gestionava carteres. Tampoc no s’amagava de dir que guanyava molts diners. Alguns hi feien confiança i se’l creien. D’altres no ho tenien tan clar. Sabien que l’home, un resident espanyol de 38 anys, sovint parlava més que no feia. El que segurament no es podien pensar ni els uns ni els altres que acabaria detingut. De fet, detingut i, en menys de 48 hores, amb molts números d’acabar empresonat. Se l’acusa d’haver-se quedat un d’aquells moneders que suposadament gestionava.

La policia feia dies que investigava aquest home, que no és la primera vegada que es movia al límit, segons les fonts consultades. La investigació s’havia iniciat arran d’una denúncia per un delicte contra el patrimoni i la Batllia ja se n’havia fet càrrec. En tractar-se de criptomonedes i moneders virtuals, calia intervenir, suposadament, algunes comunicacions. Per tant, els especialistes en delictes tecnològics del cos d’ordre hi han hagut d’intervenir. Finalment, aquest dimecres va esclatar la fase última del cas.

Entre alguns grups de coneguts, l’arrestat no s’estava d’explicar que havia muntat una empresa d’assessorament en matèria de monedes virtuals que li estava proporcionant uns bons diners

Agents de paisà haurien acudit al domicili de l’home, a Escaldes, ben aviat al matí, per detenir l’ara ja processat. També s’hauria fet amb posterioritat una perquisició al domicili, tot comissant diversos dispositius mòbils. Telèfons, ordinadors, algun llapis de memòria… Tot aquest material s’ha d’analitzar encara.  A més, l’arrestat no hauria facilitat la feina dels investigadors. D’aquí que inicialment es processi l’home en espera de continuar les tasca de recerca i instrucció. El bolcat de les dades que continguin els dispositius poden donar noves pistes sobre el comportament de l’acusat. Fins on hauria pogut arribar. O confirmar alguns dels elements que se sospiten.

El moneder virtual de criptomonedes del qual el processat s’hauria suposadament apoderat estaria valorat en uns 125.000 euros. Les fonts consultades no han pogut confirmar si l’home detingut havia bescanviat ja les criptomonedes. En principi, podrien continuar al moneder. Però aquest seria un dels elements que caldria confirmar amb l’anàlisi dels dispositius que ara s’haurà de fer de manera detallada. L’home ha passat aquesta tarda a disposició judicial.

“És bona gent. Però li agraden els diners i aparentar”, expliquen fonts consultades que coneixen aquest home que professionalment, de forma majoritària, ningú no hauria vinculat a les criptomonedes. Potser és una mica més conegut per la seva afició a activitats físiques, al culturisme. “És cert que últimament explicava que havia muntat una empresa d’assessorament de criptomonedes. I que estava guanyant molts diners. Però tot sovint és tant exagerat…”

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending