Condemnen ‘Ferrariman’ per les injúries a la policia

Via judici ràpid, al polèmic empresari, que ha passat la nit al despatx del cos d’ordre, se li ha imposat una pena d’arrest condicional que només haurà de complir si torna a cometre fets similars i una multa de 1.500 euros

Dos cotxes de policia davant la seu de la Justícia, on el detingut ha de passar a disposició en les properes hores.
Dos cotxes de policia davant la seu de la Justícia, on el detingut ha de passar a disposició en les properes hores.

El polèmic empresari Xavier Caballol, conegut com a ‘Ferrariman’ arran dels vídeos penjats a les xarxes socials on fa maniobres amb el seu vehicle d’alta gamma per les carreteres del país, en molts casos perilloses, ha estat sotmès aquest dissabte a un judici ràpid. No se l’acusava, però, de les seves accions al volant, sinó dels insults que via diferents perfils havia proferit contra agents de policia. La Justícia l’ha condemnat a una pena d’arrest condicional i a una multa de 1.500 euros.

Caballol va ser detingut divendres quan es va presentar al despatx del cos d’ordre. Com explicava ell mateix a través d’una story al seu compte d’Instagram, una estona abans l’havien trucat per comunicar-li que hi havia d’anar per respondre per una denúncia com a autor d’un presumpte delicte contra l’honor. En concret, per les injúries que les darreres setmanes havia proferit a xarxes contra agents de policia i, també, urbans.

L'empresari Xavier Caballol.

Relacionat

La policia deté ‘Ferrariman’ per les contínues injúries proferides per les xarxes socials

L’empresari no pensava que l’haguessin de detenir. De fet, a la seu de la carretera de l’Obac hi va anar acompanyat de la seva parella, pensant que no trigaria a sortir. El Ferrari el va deixar estacionat a l’aparcament de l’avinguda del Fener. La policia, però, sí que va procedir al seu control i la nit l’ha passat a les dependències del cos.

Ja al matí, cap a dos quarts d’onze, ha estat traslladat cap a la seu de la Justícia. Allà, ha hagut de comparèixer davant el batlle Manuel Santolària i d’afrontar la petició per part de fiscalia, en aquest cas representada per Elisabet Puente. La seva estada a les dependències judicials s’ha allargat fins a gairebé les dues de la tarda.

‘Ferrariman’ ha acceptat la celebració d’un judici ràpid -el que tècnicament es coneix com a ordenança penal-. Se l’acusava d’un delicte contra l’honor. Més concretament, d’injúries, tipificat a l’article 174 del Codi Penal. En aquest cas, contra el cos de policia.

Segons fonts properes al cos d’ordre, Caballol ha estat condemnat. Se li ha imposat una pena d’arrest, tot i que no ha transcendit el temps. Això sí, condicional. És a dir, per ara, no l’haurà de complir. Ara bé, si en el termini dels pròxims dos anys, comet algun fet similar, aquesta pena passarà a ser ferma i, per tant, hauria de dormir a la Comella. A banda, haurà de pagar una multa de 1.500 euros.

Aquesta, però, és només una de les denúncies que l’empresari tenia pendents. També hi ha una altra, que no s’ha jutjat aquest dissabte, per fets similars. Caballol hauria proferit comentaris injuriosos contra un agent de circulació que el va aturar per no dur la matrícula, que li havia caigut dies abans. Això, a banda de les eventuals causes que pugui tenir per les imprudències comeses al volant, algunes de les quals ha publicitat ell mateix a Instagram i TikTok.

Comentaris (31)

Trending