La CASS, a prop de ser acusació particular en el cas pel frau amb receptes

Fonts de la parapública expliquen que s’està estudiant aquesta possibilitat però remarquen que “per regla general, si ens sentim perjudicats, ens presentem”

Una imatge de la façana de la CASS.
Una imatge de la façana de la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) analitza si es personarà com a acusació en el procediment penal que s’obrirà contra l'empleada d'una farmàcia ara empresonada per haver fet frau amb receptes de medicament. De fet, fonts de la parapública recorden que “la norma general” és fer-ho i, per tant, gairebé donen per fet que així serà. L’entitat ha remarcat que la situació es va detectar gràcies als controls que es fan i que, es remarca es volen intensificar de cara al futur.

La dona va ser detinguda dimecres al matí, arran de l’alerta emesa des de la mateixa CASS. Les sospites van saltar arran de tramitar dues receptes idèntiques en poca estona. A partir d’aquí, es va tibar de fil i es va descobrir que el frau anava molt més enllà que només un moviment. Al contrari, venia de mesos enrere.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

Empresonada l’empleada d’una farmàcia per estafar la CASS amb falses vendes

De moment, les primeres activitats delictives s’haurien detectat a finals de l’any passat. I veient que funcionava bé, la dona va força la màquina. Els darrers mesos, prop de 4.000 euros de mitjana. En total, uns 15.000, segons el que s’ha pogut descobrir fins ara. Aquest import tan elevat i el fet que la víctima fos una administració com la CASS va motivar que la Batllia decretés el seu ingrés a presó.

Tot fa pensar que s’obrirà un procés penal contra ella. I que, fiscalia i advocat defensor a banda, hi haurà una tercera part: la CASS. Fonts de la parapública apunten que s’està estudiant, però també remarquen que, de fet, “la regla general és que quan ens ha perjudicat, ens presentem”.

Les mateixes fonts han volgut destacar que el frau s’ha pogut detectar i aturar amb els controls que es fan. Una vigilància, remarquen, que arriba a altres àmbits i no només a les operacions a les farmàcies. “És la nostra missió i un objectiu estratègic de cara al futur, incrementar-los i ser més eficaços”, asseguren.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending