Empresonada l’empleada d’una farmàcia per estafar la CASS amb falses vendes

La dona feia mesos que simulava que dispensava medicaments i després reclamava aprofitant la seva feina el retorn de la cobertura pública, fins a defraudar uns 15.000 euros

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

L’egolatria la va acabar traint. Si no, encara estaria defraudant la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Segurament, almenys. Aquesta nit passada ha ingressat a la presó per l’estafa a la parapública de prop de 15.000 euros. La dona simulava des de feia mesos la venda de medicaments i després, aprofitant els seus coneixements com a empleada de farmàcia que era, reclamava el retorn de la cobertura pública. També el del 25% que pertocava a l’assegurança complementària que tenia.

Els fets s’haurien descobert fa unes setmanes perquè l’ara empresonada, treballadora en una farmàcia de Sant Julià, va abusar en excés. La mateixa compra en poques hores va cridar l’atenció de la CASS i des de la parapública es va contactar amb l’establiment. Així es va descobrir tot i es va posar el cas en mans de les autoritats judicials, que van fer les diligències oportunes que van portar, aquest dimecres al matí, a la detenció.

El ‘modus operandi’ de la dona, resident de 44 anys, era, relativament, senzill. Més per a ella, acostumada al sistema com la CASS gestiona el reemborsament dels diners que costen els medicaments. Aprofitava receptes autèntiques per simular compres. Posteriorment, les anul·lava. Ni pagava ni es quedava el fàrmac, però, en canvi, sí que enviava el full a la parapública. Per tant, acabava cobrant el 75% del producte aparentment comprat. I, també, l’altre 25%, a través de l’assegurança complementària que tenia contractada.

Segons la investigació, aquesta pràctica hauria començat a fer-la a finals de l’any passat. Veient que li era lucrativa, va anar en ascens, especialment els darrers mesos, quan la mitjana de diners defraudats s’acostava als 4.000 euros. En total, n’hauria estafat fins a 15.000.

Detinguda dimecres al matí, cap al vespre va passar davant la batlle. Aquesta va decretar el seu ingrés al centre penitenciari de la Comella. Es considera que els fets són força greus. En primer lloc, per la quantitat defraudada, molt elevada. En segon, per qui és la víctima, ja que és una entitat pública com la CASS. A banda, també es vol portar més enrere la investigació i veure si les accions presumptament delictives van ser anteriors perquè l’ara empresonada feia anys que treballava a la farmàcia laurediana.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending