El salari medià se situa en 1.764,62 euros el mes d'octubre

El nombre d'assalariats era de 37.970, el que representa un increment del 2,2% respecte al mateix període de l'any anterior

Comentaris

Treballadors del sector de la construcció.
Treballadors del sector de la construcció. ARXIU

El salari medià del mes d’octubre, s’ha situat en 1.764,62 euros segons les dades del departament d'Estadística.  El salari mitjà se situa en els 2.103,75 eurosEl nombre d'assalariats era de 37.970, el que representa un increment del 2,2% respecte al mateix mes de l'any anterior, quan n'hi va haver 37.142. La massa salarial total del mes d'octubre del 2021 era de 82,58 milions d'euros, amb una variació positiva del 7,1% respecte a l'any anterior

La variació del salari mitjà avançat respecte el del mes de novembre de l’any 2020 és del -2% mentre que la del salari medià és del +4%. La mitjana és el valor resultant de dividir la suma de diverses quantitats pel seu nombre exacte: la mitjana de 3, 9 i 12 és 8, producte de la suma de les tres xifres (3,9,12) dividides per tres.  La mediana es un altre paràmetre que es fa servir molt sovint en estadística per designar el valor situat al centre d’un conjunt de dades, ordenades de menor a major, i que té la mateixa quantitat de dades tant per sobre com per sota. Així i tenint en compte l'exemple anterior, la mediana de 3, 9 i 12 és 9.

Durant el passat mes d'octubre, cap assalariat es va veure afectat per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arran de la Covid-19. Per tant, aquest mes, la massa salarial, el salari mitjà i medià no s'han vist afectats. En el mateix mes, el sector de la construcció va ser el quin va presentar un increment més destacat pel que fa al nombre d'assalariats amb un augment del 8,5%.

Per contra, el sector que va presentar un decrement més destacat va ser el del comerç al detall, llevat de vehicles de motor amb una caiguda del 5,5%. La mitjana d'assalariats, d'acord amb les dades acumulades de gener a octubre era de 37.773 persones, un -2,3% comparat amb el mateix període anterior.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending