Govern considera que l’antic escorxador a Escaldes no és apte per edificar-hi

Filloy reclama al comú escaldenc que faciliti altres espais “que no tinguin aquestes dificultats o aquest tipus de gravamen”, en referència a la necessitat d’haver d’enderrocar l’edifici

L'edifici de l'antic escorxador, aquesta tarda, en primer terme.
L'edifici de l'antic escorxador, aquesta tarda, en primer terme. G. P.

El silenci que el Govern ha mantingut en relació amb l’oferiment del comú d’Escaldes de l’espai de l’antic escorxador, a la zona del pont dels Escalls, per tal que s’hi puguin promoure habitatges de lloguer a preu raonable es deu al fet que l’indret “és un espai tècnicament inviable” perquè s’hauria de rehabilitar. Una rehabilitació que passaria per enderrocar el vell immoble i bastir-ne un de nou al damunt de la parcel·la. Així ho ha indicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

El responsable ministerial, que s’ha alineat amb el cap de Govern tot demanant una major implicació dels comuns en la resolució del problema de l’habitatge, ha explicat que s’està preparant una bateria de mesures arran de les propostes sorgides en el marc de la Taula Nacional de l’Habitatge. Amb tot, no ha volgut avançar cap proposta concreta per “alleugerir” les tensions existents. Això sí, ha afirmat que estan al costat de “promoure totes aquelles polítiques per respectar el dret a l’habitatge” i, alhora, fer compatible la necessitat dels ciutadans residents amb aquells que vénen al país per d’altres dels seus atractius.

En fi, que cal compaginar les necessitats de la població del dia a dia amb el turisme d’alt nivell o les residències ‘d’alta gamma’, que tenen altres perspectives, molt allunyades amb allò que reclama el ciutadà ras i que, ha vingut a dir Filloy, acaben guanyant-se la vida amb la injecció de capital forà, sigui en base al turisme o a la inversió de més llarga durada i consolidació al Principat.

La sessió de consell del Comú d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

Gili retreu a Espot el silenci del Govern per fer pisos socials al terreny de l'antic escorxador

Per trobar solucions de llarga durada, per mirar de revertir problemes estructurals, ha vingut a dir el titular d’Habitatge, “els comuns hi tenen molt a dir”. I alguns comuns, que tenen sota la seva tutela les polítiques urbanístiques, s’han posat a disposició de l’administració central. Però d’altres no tant. En aquest sentit, i a preguntes de l’Altaveu i davant la indicació de la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, que s’ha silenciat la seva proposta d’oferiment del terreny ocupat per l’antic escorxador, Filloy ha reconegut que “s’ha valorat” l’indret.

Amb tot, però, “no sembla un indret apte o no apte d’immediat”. Per tant, el titular de Territori i Habitatge ha comminat el comú d’Escaldes a fer altres aportacions o propostes. “Hi ha altres terrenys disponibles que no tinguin aquestes dificultats o aquest tipus de gravamen”, en referència la fet que caldria enderrocar l’edifici o que està molt a prop del pont dels Escalls, que té un entorn de protecció definit.

Comentaris

Trending