Continua augmentant la xifra de persones que marxen d'Andorra amb 2.260 l'any passat

És un 7,8% més que el 2018 i també creix la de migrants amb un 1,9%, la majoria entre 20 i 39 anys i que trien la capital com a lloc de residència

Comentaris

Façana de l'edifici de l'Obac, on hi ha el departament de Treball.
Façana de l'edifici de l'Obac, on hi ha el departament de Treball. Altaveu

Un total de 3.374 persones provinents d’altres països, van establir-se a Andorra durant l'any passat. Aquesta xifra és un 1,9% superior a la del 2018, quan van arribar 3.311 persones. Per altra banda, van marxar del país 2.260 persones, un 7,8% més que l’any 2018 quan van marxar 2.097 persones. Els darrers any ha anat augmentat la xifra de persones que marxen ja que els anys 2015 eren de 1.879, el 2016 (1.972) i a partir d'aquest any es va superar la barrera de les 2.000.

L’any 2019, el saldo migratori (Diferència entre la immigració i l’emigració) del Principat d’Andorra amb l’exterior va ser positiu en 1.114 persones, sent un 8,2% inferior al de l’any 2018 on el saldo migratori va ser de 1.214 persones. 

Per característiques demogràfiques, els que més han migrat són homes, d’altres nacionalitats, i amb una edat compresa entre 20 i 39 anys. El saldo migratori per trams d’edat és negatiu en les edats més elevades, el que significa que a partir dels 60 anys marxen més persones de les que arriben. El saldo migratori dels andorrans, continua sent negatiu i en menor mesura que els darrers anys.

També cal destacar el saldo migratori positiu dels portuguesos, durant els darrers tres anys, després d’uns períodes de saldo migratori negatiu, i el saldo migratori positiu cada cop més elevat de les altres nacionalitats. Pel que fa al saldo migratori per parròquia, la que ha registrat un augment més gran de migrants és Andorra la Vella amb un 68,7 mentre que el descens més important és el d'Encamp amb -48,2%.

La immigració recull les altes registrades al cens de població durant un any determinat per canvi de residència quan el país de procedència és estranger i la destinació és qualsevol de les poblacions del Principat d’Andorra. La immigració inclou l’arribada tant de persones de nacionalitat andorrana com estrangera que procedeixen de l’estranger.

L'emigració, per la seva part, té en compte les baixes registrades al cens de població durant un any determinat per canvi de residència quan el país de destinació és estranger i la procedència és qualsevol de les poblacions del Principat d’Andorra. L’emigració inclou la sortida de persones tant de nacionalitat andorrana com estrangera amb destí a l’estranger. Les xifres han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending