L’Associació de Dones celebra la decisió de situar una dona al capdavant de la CASS

L’organització havia demanat al Govern que apostés per la feminització del consell d’administració de la parapública aprofitant que hi havia dues vacants

La nova Junta de l'Associació de Dones.
La nova Junta de l'Associació de Dones.

En principi, només serà una la dona que entrarà al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Però servirà per mantenir l’equitat dins l’òrgan rector de la parapública i, alhora, si no sorgeixen inconvenients ni sorpreses de darrera hora, la persona triada, l’economista i excònsol d’Escaldes Montserrat Capdevila, serà designada presidenta de l’ens. Tot plegat ha fet que des de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) s’hagi acollit de la millor manera possible l’elecció.

A l’espera que el nomenament de Capdevila es confirmi, les fonts de l’ADA consultades han mostrat la seva satisfacció perquè “les nostres peticions siguin ateses i es tinguin en compte”. Segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’ADA va proposar al cap de Govern, Xavier Espot, i a diversos ministres amb ascendència sobre la CASS que s’apostés per una feminització del consell d’administració de la CASS i que aprofitant que hi havia dues vacants -la d’Albert Font, que feia el salt al ministeri, i la de la malaurada Susagna Arasanz- s’escollissin dues dones.

Montserrat Capdevila fa un mes en la presentació del projecte d'e-sports en tan què membre de l'ACA.

Relacionat

L’economista i excònsol d’Escaldes Montserrat Capdevila es perfila com a presidenta de la CASS

Finalment només serà una la representant femenina que accedirà al consell d’administració, però assumirà la presidència, una reclamació feta també des de l’ADA, que considera, i així ho va traslladar al Govern, que hi ha, o hi havia, nombroses dones capacitades per assumir responsabilitats en el marc de la Seguretat Social del Principat. Des de l’entitat presidida per Mònica Codina s’ha afirmat que “com no pot ser d’un altre manera, des de l’ADA sempre demanem que hi hagi dones als càrrecs de responsabilitat de qualsevol Institució pública o privada, i no ha estat menys en el cas de la CASS. Forma part del nostre Pla Estràtegic 2022-2025”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending