L’economista i excònsol d’Escaldes Montserrat Capdevila es perfila com a presidenta de la CASS

Actualment vocal de l’Automòbil Club, assumirà el càrrec que deixa Albert Font i al consell d’administració de la Seguretat Social hi accedirà també un home de l’àmbit sanitari per cobrir la vacant de la malaurada Susagna Arasanz

Montserrat Capdevila fa un mes en la presentació del projecte d'e-sports en tan què membre de l'ACA.
Montserrat Capdevila fa un mes en la presentació del projecte d'e-sports en tan què membre de l'ACA. ACA

L’economista i excònsol d’Escaldes-Engordany Montserrat ‘Cuca’ Capdevila serà amb tota probabilitat la nova presidenta de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Si no hi ha canvis de darrera hora, Capdevila accedirà al consell d’administració de la parapública a proposta de Govern i també proposada per l’executiu assumirà la vacant que ha deixat Albert Font en fer el salt al ministeri de Salut.

Capdevila, actualment vocal de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), hauria rebut l’oferiment fa pocs dies del cap de Govern, Xavier Espot, que s’assegura d’aquesta manera tenir a prop una persona tècnicament preparada i, alhora, d’un corrent proper al de Toni Martí, amb qui va compartir els dos consolats i substituint-lo finalment quan Martí va fer el salt a la política nacional després de vuit anys dedicat a l’àmbit comunal.

Montserrat Capdevila va formar part de la candidatura que Demòcrates va presentar en la territorial d’Escaldes el 2019 i tenia coll avall que seria consellera general vist que Sílvia Calvó faria el salt al ministeri com ja ho havia fet fins llavors. Però els taronges no van aconseguir guanyar, sinó que es va imposar la llista de d’Acord, que lideraven Rosa Gili i Marc Magallón. Des de llavors estava allunyada del focus públic i dedicada a la gestió del patrimoni familiar.

El Govern designarà un segon membre per suplir la segona vacant que, en aquest cas de forma malaurada, hi ha al consell d’administració de la CASS. Es tracta d’ocupar el buit deixat per la malaguanyada Susagna Arasanz. Serà un home del sector sanitari

Durant molts anys va tenir sota la seva responsabilitat les finances del comú d’Escaldes en tan què funcionària, arribant al càrrec d’interventora de la corporació just abans de fer el salt a la política. Darrerament havia fet alguna aparició pública arran de les seves responsabilitats, ja esmentades, en la junta directiva de l’ACA. En principi, Montserrat Capdevila hauria acceptat l’oferiment d’Espot, que hauria frustrat així les pretensions de Jordi Cinca de presidir la CASS.

Amb tot, la candidatura de Capdevila, de confirmar-se, s’haurà de votar internament al consell d’administració. Ara bé, normalment la proposta governamental és l’escollida. De fet, per assegurar-se l’elecció, el Govern designarà un segon membre per suplir la segona vacant que, en aquest cas de forma malaurada, hi ha al consell d’administració de la CASS. Es tracta d’ocupar el buit deixat per la malaguanyada Susagna Arasanz.

Capdevila, en principi, assumirà la presidència de la CASS però jugarà un paper més similar al d’Arasanz. Dona i de perfil tècnic economista. El Govern ja té molt encarat el segon nom que accedirà a l’òrgan col·legiat de direcció de la Seguretat Social. En aquest cas quedarien alguns serrells per tancar però, en principi, no hi ha dubte que es tractarà d’un home de l’àmbit sanitari i, d’entrada, no es preveu que sigui el radiòleg Jordi Farràs.

Comentaris (15)

Trending