​Andorra Actua vol cursar una demanda col·lectiva per “incitació a l’odi” contra els no vacunats

L’agrupació està recollint signatures en línia per poder portar en marxa aquest procés judicial, així com un segon que reclama indemnitzacions pels efectes secundaris dels vaccins, que consideren “experimentals”

Comentaris

Andorra Actua també clamava pels drets i les llibertats.
Andorra Actua també clamava pels drets i les llibertats. Toni Solanelles

El moviment ciutadà Andorra Actua, que ha mobilitzat nombroses manifestacions i reunions en contra de les mesures sanitàries implantades pel Govern contra la Covid-19, vol cursar dues demandes col·lectives. Per fer-ho, han preparat un formulari per recollir signatures i així acollir el màxim de gent com sigui possible. D’una banda, volen tramitar una demanda per “incitació a l’odi, discriminació i criminalització dels no inoculats”, i una altra per “indemnització pels efectes secundaris de les inoculacions experimentals”.

Les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest dimarts durant un webinar han tingut la seva resposta per part del col·lectiu que s’ha estat oposant públicament a les decisions del Govern. Benazet va afirmar que “un dia s’haurà de demanar responsabilitats a aquells que amb informacions falses ataquen i preconitzen posicions antivacunes”. Andorra Actua, que sempre han assegurat que són un moviment per la llibertat i no pas anti-res, es van fer ressò a les seves xarxes socials afirmant que “evidentment els responsables de forçar els ciutadans a sotmetre’s els danys causats pels medicaments experimentals hauran de respondre davant el poble”.

Un moment de la intervenció de Joan Martínez Benazet al webinar.

Relacionat

Martínez Benazet carrega contra els antivacunes: “un dia se’ls haurà de demanar responsabilitats”

Després que la consellera no adscrita, Carine Montaner, declarés aquest matí la seva contrarietat també per les declaracions de Benazet, afirmant que no podia tolerar que “es criminalitzi i que discrimini una part de la població”, el moviment ha decidit actuar. Així, han preparat un formulari que es pot emplenar en línia, a diferència de les darreres recollides que es feien de forma presencial. Allà, es pot escollir si es vol donar suport a una de les demandes, o les dues. La primera sembla extreta directament de les paraules de Montaner, i respondria a ser per “Incitació a l’odi, discriminació i criminalització dels no inoculats”.

El frec a frec de Montaner amb Martínez Benazet es manté.

Relacionat

Montaner esclata contra Benazet: “No puc tolerar que es criminalitzi una part de la població”

La segona demanda fa referència a una de les al·legacions constants que ha tingut el grup Andorra Actua, que asseguren que parlen en representació de 1.300 ciutadans. Així, seguint la línia de la demanda de responsabilitats, i del que es va afirmar a les xarxes socials aquest dimarts, es cursaria una demanda col·lectiva per “Indemnització pels efectes secundaris de les inoculacions experimentals”.

 

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending