Montaner esclata contra Benazet: “No puc tolerar que es criminalitzi una part de la població”

La consellera general adverteix el ministre de Salut que potser amb la vacunació acabarà passant el mateix que amb la gestió al Cedre de la primera onada de la pandèmia, que serà la fiscalia qui investigui si l’administració ha actuat bé

El frec a frec de Montaner amb Martínez Benazet es manté.
El frec a frec de Montaner amb Martínez Benazet es manté. ARXIU

L’avís del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que algun dia caldrà demanar responsabilitats a aquells que fomenten que no es vacuni contra la Covid han tret de polleguera la consellera general no adscrita Carine Montaner, que al·legant la seva tasca de parlamentària i de control a l’executiu ha esclatat contra el titular ministerial. “Com a consellera general defensora del poble andorrà no puc tolerar que es criminalitzi i que discrimini una part de la població d’aquesta manera”, ha afirmat Montaner.

La parlamentària ha expressat el seu malestar a les xarxes socials just després que l’Altaveu publiqués les manifestacions fetes per Martínez Benazet en el webinar de la secció andorrana de la Societat Catalana de Biologia. I ha reiterat l’enuig en ser demanada per la qüestió. “Estic indignada per les paraules despectives reiterades del ministre Benazet”, ha afirmat Montaner, que s’ha adreçat directament al titular de Salut: “Penso que s’equivoca, senyor Benazet… penso que podria passar igual que per la mala gestió del Cedre que està a la fiscalia per demanar responsabilitats davant dels morts del Cedre i que vostè deia que hi havia gestió excel·lent.” 

La parlamentària ha continuat exposant que “per l’afer de les vacunes, penso que les persones afectades pels efectes secundaris greus de les vacunes us demanaran responsabilitats  per haver pressionat la població a vacunar-se amb vacunes experimentals en base d’ARN i per haver titllat de tots els noms els no vacunats criminalitzant-nos i estigmatitzant -nos”. I ha deixat clar que el futur, a parer seu, posarà les coses al seu lloc.

Un moment de la intervenció de Joan Martínez Benazet al webinar.

Relacionat

Martínez Benazet carrega contra els antivacunes: “un dia se’ls haurà de demanar responsabilitats”

“Com a consellera general defensora del poble andorrà no puc tolerar que es criminalitzi i que discrimini una part de la població d’aquesta manera”, ha continuat exposant Carine Montaner, que hi ha afegit que "ara amb Òmicron veiem que les vacunes no funcionen com es podia pensar al principi amb l’anunci de l’eficàcia al 90% pels mateixos laboratoris que venen les vacunes”. “Ara sabem que no impedeixen la transmissió del virus i que no impedeixen estar malalt i que els vacunats com els no vacunats tenen els mateixos símptomes de la malaltia amb el virus Òmicron i per les formes greus?”

I la reflexió de Montaner ha continuat: “Molts científics de terreny diuen que hi ha tants vacunats amb formes greus com no vacunats igual com en el cas de la vacuna de la grip.” “També cal dir que uns cieníifics internacionals han posat a sobre de la taula el tema dels anticossos facilitadors de les vacunes. És una hipòtesi que alguns científics estan estudiant. De fet es veu que 15 dies o tres setmanes després de la vacunació molta gent es posa malalta segons les constatacions d’alguns experts. Cosa molt estranya que no havia passat mai en la història de la vacunació.” 

Comentaris (30)

Trending