Sectors de l’advocacia denuncien el ‘cop de força’ que vol fer la junta per la via legislativa

Molts dels canvis que l’equip liderat al seu dia per Sophie Bellocq van proposar al Consell i que encara estan sobre la taula no van tenir el suport del col·lectiu

-
-
Sectors de l’advocacia del Principat denuncien l’anomalia, com a mínim, que representa que la junta del Col·legi d’Advocats pretengui que el Consell General promulgui un canvi legislatiu per introduir en la professió tot un seguit de mecanismes o elements que el propi col·lectiu no ha avalat en el transcurs de diverses assemblees que s’han dut a terme. En aquest sentit, demanen que el nou equip directiu encapçalat per Xavier Sopena retiri explícitament la proposta de proposició de llei que la seva antecessora, Sophie Bellocq, va fer arribar als grups parlamentaris.

La proposta està sobre la taula del Consell General sense que, per ara, els parlamentaris ho hagin abordat de manera intensa atès que hi ha altres qüestions més prioritàries. Fonts jurídiques es demanen qui és la junta col·legial per intentar promoure un canvi legislatiu i quina necessitat hi ha del mateix quan en diverses assemblees del col·legi professional no hi ha hagut el suport necessari per dur a terme els canvis estatutaris que l’equip al seu dia liderat per Bellocq pretén que es duguin a terme ara via modificació legislativa.

Els grups parlamentaris sí que han avaluat de forma inicial i incipient la proposta que al seu dia va fer arribar el Col·legi d’Advocats i s’està mirant la fórmula que s’hauria d’emprar per analitzar la qüestió vist que la comissió legislativa d’Interior que és la que hauria d’avaluar la qüestió està integrada, entre altres, per quatre consellers que al seu torn són advocats en exercici. De com manera es vol entrar en un conflicte d’interessos. Fonts parlamentàries han reconegut que alguns dels canvis que es pretenen han sobtat moltíssim. Per exemple, que per llei es vulgui imposar una compensació salarial per al degà del col·lectiu o la rebaixa de quòrum tan important que es pretén introduir per poder validar canvis estatutaris.

En aquest sentit, els sectors de l’advocacia contraris a la manera de procedir de Bellocq, que lamenten que continua fent gestions per compte del col·legi tot i que ja no forma part de la junta directiva del col·lectiu, han reclamat als parlamentaris que abans de res es demanin si els canvis sol·licitats -la junta va arribar a presentar una proposició de llei ja redactada- són realment una necessitat per al conjunt dels professionals o responen només a les interessos d’uns pocs vist que no han aconseguit tirar endavant molts dels canvis que es van plantejar als estatuts i que com que no van aprovar-se, ara es vol fer per la via legal.

També es remarca, per exemple, el blindatge de la professió que es pretén fer però, alhora, la voluntat d’aconseguir que els professionals que ja formen part del col·lectiu puguin dedicar-se a altres camps jurídics o laborals pels quals ara mateix no estan acreditats. En aquest sentit, les fonts parlamentàries consultades han reconegut que hi ha certes traves que es pretenen des de la junta del col·lectiu professional que podrien topar de forma molt evident amb la negociació de l’acord d’associació amb la UE que està en marxa.

-

Relacionat

Una comissió legislativa ad hoc analitzarà canvis en la llei de l’advocacia per evitar embolics

Comentaris (4)

Trending