Qualsevol persona que vulgui treballar al país ha de tenir la vacunació completa (o equivalent)

El reglament de quota general estableix exigències sanitàries derivades de la pandèmia que van més enllà dels temporers

Vacunació d'una persona.
Vacunació d'una persona. ARXIU

No només els temporers que vulguin venir a treballar al Principat hauran d’acreditar que han estat degudament vacunats contra la Covid. Qualsevol persona que vulgui venir a treballar a Andorra, encara que no sigui temporalment, haurà de complir el mateix requisit. Disposar de la pauta completa de vacunació o ‘l’instrument’ equivalent. Fins i tot s’especula que la mesura s’exigeix als residents passius. O almenys, s’hauria d’exigir, asseguren les fonts.

El que està clar és que el recentment aprovat reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball i de les autoritzacions de treball fronterer no deixa lloc a cap dubte. L’article sisè de l’esmentat reglament incorpora un requisit en matèria sanitària que és que dóna lloc a l’exigència de la doble vacunació. O equivalent. El precepte anunciat estableix que “el treballador que sol·licita una autorització d’immigració a l’empara d’aquest reglament ha d’acreditar el compliment d’algun dels requisits” que es detallen.

Una imatge d'una de les terminals de l'aeroport de Barajas.

Relacionat

Espanya confirma que els temporers argentins no necessiten cap certificat de pas

I les exigències són “estar vacunat contra la Covid-19 i que hagin transcorregut catorze dies naturals des de la data d’administració de la darrera dosi de la pauta vacunal completa. Aquesta condició s’acredita amb un certificat de vacunació. Haver passat la malaltia en un termini inferior a sis mesos. Aquesta condició s’acredita amb un certificat de recuperació. O haver passat la malaltia i estar vacunat contra la Covid-19 amb una dosi de la vacuna i que hagin transcorregut catorze dies des que es va administrar. Aquesta condició s’acredita amb els certificats corresponents”.

Gestors que de manera habitual treballen en l’acreditació de requisits per a l’obtenció dels permisos de treball han reconegut que aquesta mesura, que com queda acreditat en l’esmentat reglament va molt més enllà dels temporers, està composant dificultats en alguns àmbits. I que hi ha treballadors que pensaven tenir feina i que, de cop, no només no la tenen sinó que es veuen forçats a marxar del Principat perquè, pel motiu que sigui, no compleixen cap dels requisits que, de forma no acumulativa, s’han de complir arran de l’esclat de la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending