Espanya confirma que els temporers argentins no necessiten cap certificat de pas

Ciutadans d’Argentina que preveuen treballar aquest hivern al Principat han tingut durant molts dies els dubtes de si el govern espanyol els posaria pegues pel fet d’estar vacunats amb Sputnik

Una imatge d'una de les terminals de l'aeroport de Barajas.
Una imatge d'una de les terminals de l'aeroport de Barajas. ARXIU

Els ciutadans argentins que pretenguin venir a treballar aquest hivern al Principat no haurien de tenir cap mena de problema en haver de passar, en trànsit, per territori espanyol. Durant algunes setmanes hi ha hagut dubtes sobre si el fet d’estar vacunats amb el fàrmac rus Sputnik o altres circumstàncies faria que aquelles persones procedents d’Argentina que volguessin arribar a Andorra haurien de presentar paperassa extra. Finalment no serà així. Ho ha confirmat el govern espanyol.

A demanda de l’Altaveu, finalment el ministeri de Sanitat ha confirmat que als ciutadans argentins “no se’ls exigirà la presentació dels certificats que s’exigeixen als procedents de països de risc, això és, el certificat de vacunació, de prova diagnòstica o de recuperació”. Tal i com ja va avançar aquest digital a partir de les informacions sorgides al tomb de la UE, Espanya havia de modificar els requisits. I així ha estat.

L'aeroport d'Ezeiza, des del qual viatgen molts temporers argentins.

Relacionat

La Unió Europea aplana els viatges dels temporers cap a Andorra

Segons les fonts oficials de Sanitat consultades, “Argentina s’ha incorporat al llistat de països els residents dels quals no es veuen afectats per la restricció temporal de viatges no imprescindibles a la UE a través de les fronteres exteriors”. Hi havia tot un seguit d’ordres ministerials que exigien unes obligacions que s’han canviat. “Es modifiquen els criteris per a l’aplicació d'una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de països tercers a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19”, ha reconegut el govern espanyol.

Per aquest motiu, Argentina ha estat inclosa en un document que es pot consultar a la xarxa i que és relativa als controls sanitaris a realitzar als punts d'entrada d’Espanya. “Això significa que Argentina no es considera un país de risc, per la qual cosa únicament se’ls exigirà l'emplenament del Formulari de Control Sanitari a través de SpTH i la subseqüent obtenció del codi QR que hauran de presentar tant en embarcar com en arribar a Espanya. Durant el procés d’emplenament del formulari, no se’ls exigirà la presentació dels certificats que s’exigeixen als procedents de països de risc, és a dir, el certificat de vacunació, de prova diagnòstica o de recuperació”.

Comentaris (6)

Trending