Els fisioterapeutes ja tenen accés a la història clínica dels seus pacients

La possibilitat de consultar i introduir informació es veu com una possible solució al retard en la introducció de receptes per part de la CASS, que reforçarà els recursos per intentar agilitzar el procediment

Una fisioterapeuta atenent un dels pacients.
Una fisioterapeuta atenent un dels pacients.

Per ara, no hi ha una solució definitiva, però sí un compromís i, sobretot, una “voluntat” que satisfà el col·legi de fisioterapeutes. Representants de l’entitat han mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social i el ministeri de Salut per abordar el problema que suposa l’important retard que des de la parapública hi ha a l’hora d’introduir al sistema i validar les receptes dels seus pacients. Una opció a llarg termini es podria trobar via la història clínica compartida, a la qual ja tenen accés aquests professionals sanitaris.

El vicepresidet del col·legi, Javi Jiménez, ha explicat a Altaveu que “hem vist una bona disposició i un bon feeling” tot i admetre que es tracta d’un problema que no té una solució fàcil. Ara bé, per ara, la CASS sí que s’ha expressat el compromís de “fer un esforç” per posar-se al dia amb les receptes endarrerides. Això es traduirà en un reforçament del departament responsable, que ha vist incrementada la seva feina per culpa de la gestió de les baixes provocades pel coronavirus.

Façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.

Relacionat

Conclau entre CASS, ministeri i fisioterapeutes per buscar una solució al retard amb les receptes

“Ells tenien clar que hi havia un problema i la reunió ha servit per buscar solucions”, ha comentat Jiménez, que ha indicat que l’acord és “intentar buscar mecanismes més àgils” per fer aquesta tramitació i que es mantindrà un “contacte setmanal” per veure com evoluciona la situació. A banda, s’ha pactat “establir un sistema de comunicació més directa per poder actuar de seguida que es detecti un problema”.

També s’ha acordat començar les converses per establir un nou conveni entre aquests professionals i la CASS. I dins d’aquest document, “s’ha obert la via perquè de cara a la renovació es pugui buscar una fórmula més àgil” per aquesta operació. Una possibilitat que es vol estudiar és fer-ho aprofitant la història clínica compartida.

Un fisioterapeuta amb un pacient.

Relacionat

Els fisioterapeutes denuncien el col·lapse a la CASS a l’hora de validar les receptes dels pacients

Quan la nova junta del col·legi, encapçalada per Meritxell Agromayor, va prendre possessió, una de les primeres reclamacions que es va fer va ser, justament, poder accedir a aquesta eina. Jiménez ha revelat que no s’ha trigat gaire a veure el desig acomplert. “Vam fer una reunió amb el ministeri i la secretària d’Estat i gairebé automàticament van dir que sí”, ha destacat el vicepresident. Ara, indica, “ja hi ha fisioterapeutes que l’estan fent servir i poden consultar la part de la història vinculada a la nostra tasca”.

Jiménez entén que “a poc a poc anirem entrant tots” i explica que “ja s’estan fent formació”. Ara, el que es vol és “valorar durant un temps el funcionament, per veure què falla i què no de cara també de cara a la relació amb la CASS”. Des del col·legi i la CASS s’entén que si l’eina funciona “tot podria ser més àgil”, inclosa la introducció i validació de les receptes.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending