El ‘brot de la sarsuela’ ja suma onze contagis

L’episodi infectiu vinculat al muntatge líric de Sant Julià fa repuntar lleugerament el nombre de casos tot i que ho continuen havent moltes més recuperacions i, per tant, menys malalts actius

Un moment del muntatge 'Cecilia Valdés'.
Un moment del muntatge 'Cecilia Valdés'. SANT ERMENGOL

Ja són onze les persones vinculades al muntatge líric celebrat el cap de setmana a Sant Julià que han resultat positives per coronavirus. Set són directament participants en la sarsuela ‘Cecilia Valdés’ i quatre més són contactes d’aquells. Les autoritats sanitàries estimen que el nombre de casos encara podria pujar els propers dies atès els contactes que hi hauria hagut entre divendres i diumenge. Tot i que les proves preventives no haurien permès detectar cap positiu, sí que hi hauria algun component de l’elenc que no es trobava del tot fi.

La situació hauria anat a més i dilluns alguns dels intervinents en la sarsuela ja haurien estat posat en quarantena i, posteriorment, diagnosticats. De fet, una part cada vegada més important dels intervinents en el muntatge, com ja va avançar l’Altaveu aquest dimecres, estan sent aïllats en ser contactes estrets de contagiats i davant la possibilitat que puguin facilitar la propagació de la malaltia. De fet, és aquest brot el que condiciona una mica el balanç diari en relació amb l’evolució de la pandèmia al país.

Un moment de la representació.

Relacionat

Alerta Covid a la sarsuela

L’episodi de la sarsuela laurediana comporta un lleuger repunt que, no obstant això, és poc significatiu entre altres coses perquè s’està en un nivell baix d’infeccions i perquè hi continuen havent moltes més recuperacions que no pas nous malalts. D’aquí que els casos actius continuïn davallant. Les darreres hores s’han notificat 22 casos però com que hi ha hagut 35 altes els malalts actius oficials són 226, dels quals n’hi ha nou, un més que aquest dimecres, d’hospitalitzats.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.492 persones i es registren un total de 13.139 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127. Actualment, com s’ha dit, hi ha 226 casos actius: cinc persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i quatre a l’UCI –dos d’elles requereixen ventilació mecànica–. Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 32.305 dosis. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 22 aules sota vigilància activa –10 total i 12 parcial– i 8 en vigilància passiva.

Comentaris (2)

Trending