Alerta Covid a la sarsuela

Dos positius i diversos confinats entre els integrants de l’elenc del muntatge líric que es va fer dissabte i diumenge a Sant Julià encenen totes les alarmes

Un moment de la representació.
Un moment de la representació. COL·LEGI SANT ERMENGOL

‘Cecilia Valdés’ pot deixar una bombeta vírica a Sant Julià. Encara no es pot considerar que hi hagi un brot entre l’elenc que va representar la sarsuela cubana per antonomàsia el cap de setmana a terres lauredianes. Però el temor hi és. Segons diverses fonts, hi hauria dos positius confirmats de Covid entre els principals artistes i s’hauria confinat una part, petita per ara, de la resta d’integrants dels intervinents en el muntatge. Però és que ben bé hi van participar prop de mig centenar de persones.

Segons les fonts consultades, totes aquelles persones que van pujar dalt de l’escenari es van fer la respectiva prova de detecció ràpida (antígens) del coronavirus i tothom hauria donat negatiu. Però la situació ha canviat en poques hores i aquest dimecres ja eren clars els dos positius que han obligat a aïllar alguns dels altres intervinents. Els especialistes en epidemiologia estan avaluant com procedir, tenint en compte que una part important dels integrants de l’elenc són estudiants que, si ho volen -i la majoria haurien volgut- es cribren al seu centre escolar. En aquest sentit, fonts properes al Col·legi Sant Ermengol, que nodria majoritàriament el cor, han assegurat que fins a la data, el cribratge d’aquesta setmana no ha permès detectar cap contagi nou.

D’aquí que, en aquest sentit, hi hagi certa tranquil·litat. Almenys des del centre escolar. Però hi ha expectació arreu. I els experts en el seguiment epidemiològic estan avaluant la millor fórmula de procedir per mirar que no es propaguin les eventuals infeccions però, també, per no desvirtuar els cribratges que s’estan fent als centres escolars, per exemple, tot i que l’activitat en la qual participaven, en aquest cas, es podria equiparar a una mena d’extraescolar.

Comentaris

Trending