La Seu veu “inacceptable” que l’atenció a Andorra depengui de les llistes d’espera catalanes

Joan Barrera assegura que el conveni no té “res a veure amb tenir col·lapsat el sistema de salut” i reivindica tenir “el millor hospital possible”, però que per tot allò que no es pugui fer a la ciutat, s’ha de poder acudir al Principat perquè permet reduir desplaçaments respecte Barcelona o Lleida

M

M. P. / G. P.

Comentaris

L'alcade la Seu, Joan Barrera, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.
L'alcade la Seu, Joan Barrera, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. Ajuntament de la Seu d'Urgell.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, considera “inacceptable” que el conveni sanitari entre Andorra i Espanya supediti les visites de professionals del país a ciutadans de la comarca veïna al fet que s’hagi superat el temps d’espera protocol·litzat a Catalunya. Defensa que aquesta no pot ser la condició alhora que reivindica que el nou hospital “sigui el millor possible i tingui tots els serveis possibles”.

En el marc d’una roda de premsa per fer balanç dels 100 primers dies com a alcalde de la Seu, Joan Barrera ha explicat que recentment va tenir una trobada amb el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Ramon Canal per “avançar amb el compromís que l’hospital d’Andorra pugui ser utilitzat el més aviat possible i garantir així una reducció dels desplaçaments a Lleida i Barcelona”. Segons ha detallat, falta que la Generalitat doti el conveni “econòmicament i de prestacions”, però que segons li va manifestar Canals “hi estan disposats” i es confia que “durant aquest any es posin les bases per utilitzar l’hospital de Meritxell”.

Preguntat sobre la resposta parlamentària donada pel govern de la Generalitat a Jordi Fàbrega, en la qual s’explica que des del SAAS s’ha posat de manifest la manca de professional especialistes i que per tant, les visites dels pacients alturgellencs a Andorra estaran supeditades a “haver superat el temps d’espera protocol·litzat a Catalunya i a la disponibilitat de professionals” per part del Principat, Barrera ha deixat clar que el discurs defensat pel seu equip de govern és el mateix que fan des de fa anys: “Volem el millor hospital possible per a la Seu. Volem que l’hospital nou tingui tots els serveis possibles”, com per exemple, la diàlisi, que actualment es fa a Andorra. És a dir, “que tot el que es pugui fer a la Seu, es faci a la Seu”.

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

La manca de professionals del SAAS pot impedir rebre pacients de l’Alt Urgell

Ara bé, què passa amb aquelles prestacions que no es puguin tenir? “Què és millor, anar a Lleida o Barcelona o anar a Andorra? Anar a Andorra perquè reduïm desplaçaments i és cap on hem de treballar”, ha sentenciat.

Des del seu punt de vista, poder acudir a l’hospital de Meritxell o no “no té res a veure amb tenir col·lapsat el sistema de salut, perquè sinó el què diem és que hem d’esperar les llistes d’espera i això és inacceptable. És una altra visió la que tenim i la que reivindiquem”. Això sí, en cap cas ha tingut en compte, en les seves respostes, el condicionant de la falta de professionals al Principat.

Segons Barrera, no els ha sorprès la resposta perquè “és el discurs que ja es feia abans”, però amb les noves converses dutes a terme “esperem que vagi cap a una altra línia que és la més lògica i la que al final necessitem”.

PROVA PILOT

D’altra banda, l’alcalde de la Seu ha anunciat una prova pilot per millorar la neteja de la via pública de la ciutat que es durà a terme amb el suport d’Andorra la Vella. Per Barrera, la capital “és un reflex del bon fer en quant a via pública. El Comú d’Andorra la Vella ho fa molt i molt bé i nosaltres volem millor. Com? Copiant els millors. I qui són els millors? El Comú d’Andorra la Vella”.

Passada la fira de Sant Ermengol, baixarà un equip de la brigada de neteja d’Andorra la Vella, amb la maquinària que utilitzen i que la Seu no té per netejar un carrer i veure si es pot aplicar a la ciutat.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending