El programa d’atenció psicològica de la Covid ha atès 109 pacients

S'hi han adherit 19 professionals i Salut anuncia que abans de l'1 de febrer han d'estar enllestits els convenis amb els diferents col·legis, com el de psicòlegs, per la cartera de serveis de la CASS

Comentaris

Font, Vilarrubla i Vela conversen abans de l'inici de la sessió de Consell General d'aquest dijous.
Font, Vilarrubla i Vela conversen abans de l'inici de la sessió de Consell General d'aquest dijous. EDUARD COMELLAS/CONSELL GENERAL

El ministre de Salut, Albert Font ha dit que el programa d’atenció psicològica de la covid ha atès 109 pacients. Ho ha explicat en resposta a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Susanna Vela en la sessió de control al Govern en el Consell General. Font ha afegit que s'han adherit 19 professionals al programa.

El ministre ha anunciat que es vol destinar la quarta planta de l'hospital només a salut mental i treure el servei d'oncologia. Font ha assenyalat que hi ha addicions preocupants i s'ha referit als efectes del confinament per la pandemia i la següent crisi. "El col·lectiu infantil i juvenil ha estat molt afectat", ha dit el ministre.

Ha afegit que des del seu  ministeri es potencia la Unitat de Conductes Addictives (UCA) l'atenció a la població de menys de 18 anys. Hi ha prevista una plaça de psiquiatre per a adolescents i s'està treballant en les estructures d'hospitalització per a infants i joves. "La voluntat és un canvi profund en l'atenció a la salut mental i a les addiccions més enllà de conceptes numèrics", ha afirmat.

Font ha facilutat algunes dades com, per exemple, que el 61,6% dels joves de 14 a 17 anys han consumit alcohol de manera reiterada durant el darrer mes i que el 20,8% han consumit derivats del cannàbis. Un 11,9% ha consumit un altre tipus de drogues.

Pel que fa al conveni amb el Col·legi de Psicòlegs, Font ha dit que queda pendent saber la tarificació dels professionals. En aquest sentit, s'estan fent reunions per incloure's a la cartera de serveis de la CASS. Creu que es tancarà l'acord a principis de l'any vinent amb aquest col·legi i amb la resta que estan vinculats amb la salut mental. Vela ha preguntat: "Podem posar una data? Per tranquil·litzar la població, les famílies que fa molt temps que estan patint" i Font ha contestat que la data límit és l'1 de febrer.

La consellera socialdemòcrata ha demanat que es publiquin les dades relatives a la salut mental i que no s'hagin de demanar any rere any des del Consell General i jo ha justificant tot afirmant que "la situació només fa que anar agreujant-se" Hem d'anar a l'arrel del problema"

A l'Observatori de la Infància d'Unicef presentat aquest mes es detalla que les temptatives de suïcidi en adolescents d'entre 11 i 17 anys ateses per l'Àrea de Salut Mental del SAAS es van multiplicar per quatre entre el 2020 i el 2021. A l'estudi també s'especifica que l’any 2021 prop de 2.700 adolescents entre 11 i 17 anys van necessitar atenció especialitzada a salut mental de l’hospital. Un any abans havien estat 1.604.

 

Comentaris

Trending