Martínez Benazet ja parla ara “d’error” per haver retirat les mascaretes a les escoles

El ministre de Salut admet que l’Oficina Covid “no ha pogut donar la resposta immediata” que se li demanava els darrers temps però defensa en general la gestió de la pandèmia davant les acusacions de “desgovern” llançades pel PS

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en seu parlamentària aquesta tarda.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en seu parlamentària aquesta tarda. DEMÒCRATES

De “potser no va ser una bona decisió” a “error” en la retirada accelerada de les mascaretes a les escoles. I que l’Oficina Covid “no ha pogut donar la resposta immediata” en aquesta sisena onada de la pandèmia. Són les dues admissions de fracàs, per dir-ho d’alguna manera, que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet al Consell General enmig d’un debat sobre la gestió de la crisi sanitària, impulsat pel grup socialdemòcrata, que ha tingut menys tensió o embat del que s’esperava.

El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha posat damunt la taula el “desgovern” amb què hauria gestionat l’executiu la pandèmia almenys els darrers temps. I ha retret les seves prolífiques aparicions “per rebre elogis” i que, en canvi, davant la situació de descontrol actual sigui habitual l’absència d’informació, de comunicació clara. Fins i tot mirant d’evitar, a parer del líder del PS, de comparèixer davant la comissió legislativa de Sanitat.

Pere López ha exigit responsabilitats a Govern des de la plaça del Consell General.

Relacionat

Clam contra la ‘desgestió’ de la pandèmia

Martínez Benazet, que en alguns moments s’ha mostrat enutjat amb López, ja fos pel que es debatia a la cambra o per les declaracions realitzades dilluns en anunciar, justament, la pregunta que aquesta tarda s’ha formulat al Consell, ha afirmat de manera vehement que “porto vint mesos estant al peu del canó, de forma més visible o menys visible”. El ministre, que ha explicat que troba pel carrer militants socialdemòcrates suposadament disconformes amb la manera de fer del lider del PS, ha reconegut, això sí, que dimarts no va acudir a una cita que hi havia programada abans de la compareixença a la comissió de Sanitat per la crítica llançada el dia abans per López.

El parlamentari socialdemòcrata, que li ha recordat al ministre que es dediqui a la seva feina que “prou en té” perquè del grup parlamentari del PS i del partit, com a màxim responsable de tots dos, ja se n’ocupa ell, ha insistit en la manca de recursos a l’Oficina Covid, en el fet que durant l’estiu es va desmantellar en gran mesura el departament -circumstància que el titular de Salut ha negat remarcant hi ha hagut “deu traçadors permanentment”- o en el retard que molts ciutadans li han fet arribar a l’hora de comunicar els diagnòstics o els eventuals aïllaments.

Joan Martínez Benazet a l'inici de la compareixença.

Relacionat

Martínez Benazet reconeix que retirar les mascaretes a les aules “potser no va ser una bona decisió”

En aquest aspecte, com en el de les mascaretes a les escoles, Martínez Benazet, que ha dit que estem davant “la gran onada dels joves”, sí que ha hagut de fer una mena de ‘mea culpa’ per admetre que l’Oficina Covid “no ha pogut donar la resposta immediata” que s’esperava i que per això ha calgut que es modifiquessin protocols per gestionar el seguiment de la Covid com es fa en altres països. López ha lamentat la manca de capacitat d’anticipació i que Andorra estigui entre els pitjors països del món quant a incidència de coronavirus.

Martínez Benazet ha recordat que amb TMA “es cribra el 10% de la població cada setmana, que és entre cinc i deu cops més que la resta de països” i, responent també en part una pregunta de la parlamentària no adscrita Carine Montaner, que demanava per la sensibilitat de les proves diagnòstiques que es fan al Principat, el titular ministerial ha acabat sentenciant que “sembla una situació catastròfica” però “en el fons tenim una major capacitat diagnòstica”.

Comentaris (3)

Trending