El PS reclama informació sobre els ajuts extraordinaris a l’habitatge i el retard en les prestacions

El conseller socialdemòcrata Carles Sánchez entra una bateria de preguntes relacionades amb la finalització de la campanya específica per fer front als lloguers que ha finalitzat amb l’aixecament de l’emergència

Carles Sánchez al seu escó en l'hemicicle.
Carles Sánchez al seu escó en l'hemicicle. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) està preocupat pel fet que tot i haver-se declarat formalment l’acabament de l’emergència sanitària, que ha suposat, per exemple, que es deixi sense efecte la campanya extraordinària d’ajuts a l’habitatge, hi hagi famílies amb necessitats econòmiques que ara ja no es podran beneficiar de les condicions extra. Per aquest motiu el conseller socialdemòcrata Carles Sánchez ha fet una bateria de preguntes al Govern demanant informació sobre la qüestió i, també, sobre l’eventual retard en l’abonament de les prestacions.

Sánchez expressa la seva preocupació pel fet que l’ajut extraordinari per accedir o mantenir l’accés a l’habitatge regulat a l’article 1 del Decret del 17-4-2020 de modificació temporal i excepcional del Decret del 3-7-2019 d’aprovació del Reglament de les prestacions econòmiques dels serveis socials i sociosanitaris durant la situació d’emergència sanitària ocasionada pel SARS-CoV-2 ha finalitzat per la seva qualitat de temporal lligada al final de l’emergència sanitària, mentre que “la situació de dificultat econòmica de moltes famílies lligada a la disminució d’ingressos, lluny de considerar-se superada pot suposar-se prevalent en base a l’augment progressiu de les demandes d’altres tipus d’ajuts dels que s’ha informat a les diferents compareixences i sessions de Consell”.

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a l'edifici Clara Rabassa.

Relacionat

Creix la indignació entre els beneficiaris de prestacions socials pel retard en els abonaments

El conseller socialdemòcrata demana quantes peticions d’ajut extraordinari per a l’accés o manteniment de l’habitatge s’han registrat, quantes s’han acceptat i executat i quina és la quantitat mitjana de diners atorgada. Així mateix, es de mana per les peticions refusades i els motius que han dut a aquest refús. Sánchez pregunta també per les prestacions que han experimentat una disminució d’un mes a un altre, la quantitat mitjana de reducció i els motius que han portat a aquesta. Igualment, es demana si s’han registrat retards en els pagaments dels ajuts i quin mecanisme substitutiu s’atorga a aquelles persones que havien rebut l’ajut i que ara no el reben tot i haver-ne manifestat la necessitat.

L’objectiu de la bateria de les preguntes, remarquen des del PS, és conèixer com ha funcionat l’ajut extraordinari i com s’ajuda a les famílies que encara ho necessiten un cop s’ha donat per finalitzada la situació d’emergència sanitària a la que quedava vinculat. També es deixa clar que “el dret a un habitatge digne sempre ha estat una qüestió que ha preocupat el Partit Socialdemòcrata, i més en la situació actual de dificultat econòmica, en la que es pot pressuposar que moltes famílies han vist reduïts considerablement els seus ingressos”.

Comentaris

Trending