Podem calcula que mig miler de persones han passat per l’acampada de protesta pels preus dels lloguers

Les primeres hores d’acció reivindicativa han estat marcades per les altes temperatures però a darrera hora de la tarda l’assistència ha crescut i una desena de tendes estaven parades per passar la nit

Una desena de tendes estaven parades passades les nou de la nit amb la intenció de passar la matinada a la Plaça del Poble.
Una desena de tendes estaven parades passades les nou de la nit amb la intenció de passar la matinada a la Plaça del Poble.
Podem Andorra calcula que més de mig miler de persones han passat en un moment o altre de les primeres deu hores de la protesta per l’elevat preu dels lloguers. Una desena de tendes de campanya s’han parat disposades els seus ocupants a passar la nit a una Plaça del Poble que mai no ha presentat cap gran aglomeració però, sí, sobretot en alguns moments, un bon ritme d’adhesions a la consulta sobre la necessitat (o no) de regular els preus.

El portaveu de Podem Andorra, Joan Seguí, ha fet un bon balanç passades les 9 de la nit del desenvolupament de l’acció reivindicativa sorgida des de la ciutadania i que la formació política i la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) han impulsat amb l’aval, per exemple, del Partit Socialdemòcrata (PS). Seguí ha explicat que “més important que la qüestió numeral és la sensibilització sobre una qüestió que avui afecta el veí però demà et pot afectar a tu”. Molts curiosos s’han acostat fins a la glorieta de la plaça, entorn de la qual s’han col·locat les tendes i els rètols i pancartes reivindicatives.

Seguí remarca que “més important que la qüestió numeral és la sensibilització sobre una qüestió que avui afecta el veí però demà et pot afectar a tu”

Des de poc després del punt del migdia quan s’ha donat formalment per oberta l’acció de protesta, Seguí calcula que hauran transitat per la plaça moguts per la protesta entre cinc-centes i sis-centes persones, encara que ha reconegut que de cop la xifra ha estat molt inferior. Persones joves i de mitjana edat, moltes d’elles vinculades a Podem, han estat les més incisives i les que estaven disposades a passar la nit a l’espai públic. De fet, molts anaven i venien. La finalització de la jornada laboral i la davallada de la intensitat solar han fet que la gernació hagi estat una mica més elevada a partir de darrera hora de la tarda.

No obstant això, alhora, ni cent ni menys encara cent cinquanta persones no hi han estat. Però en alguns moments s’hi ha acostat si es tenen en compte els curiosos que s’atansaven a la glorieta per demanar encara que poc després anessin a altres zones de l’espai públic de la capital per excel·lència juntament amb el Parc Central. “Les xifres no són el més important encara que sé que és el que agrada o interessa”, remarcava Seguí, que insistia que allò realment important és fer visible una problemàtica realment existent. I que va a més. I que els promotors de la protesta són els primers en creure que les mesures acordades pel Govern no resoldrà.

Seguí ha ressaltat el bon ritme de recepció de paperetes a l’urna en què s’havia de dipositar un sí i un no en funció del que es pretengués respondre a la pregunta sobre si els preus dels pisos de lloguer s’ha de regular. El recompte es farà aquest dimecres al punt del migdia, quan formalment es donarà per acabada la reivindicació. També força persones, nacionals i residents, han estampat la seva firma per donar suport a les ILP relatives a la pretensió de canviar el sistema electoral i de promoure una llei de responsabilitat política.

Les primeres hores de la jornada de protesta, més enllà de la forta calor que ha obligat a buscar refugi i ombra i ha impedit que es fessin algunes de les rondes d’intercanvi d’opinions, han transcorregut amb tota normalitat i sense cap incident. Als promotors de la iniciativa els preocupava un dels assistents, que ha decidit muntar una hamaca entre dues de les pilones de la glorieta. Tota la responsabilitat en relació a qualsevol anomalia que succeeixi a la plaça en el marc de la protesta és dels organitzadors. I, en aquest cas, Podem va sol·licitar el permís al comú.

Més enllà d’això, hi havia un clima de cordialitat. Fins i tot cordialitat intergeneracional malgrat que poc gent de gaire més de 50 anys s’esperava a la plantada nocturna. Certament, però, durant el dia la curiositat de la presència ‘d’artefactes’ poc usuals a la plaça sí que han generat l’interès de jubilats i altres transeünts habituals de l’espai.

Etiquetes

El conseller socialdemòcrata Pere López departint amb alguns dels promotors de l'acampada, entre els quals Joan Seguí i Gabriel Ubach, d'esquena.

Relacionat

Els promotors de la protesta pel preu dels lloguers lamenten que la nova llei del Govern “ni serveix ni servirà de res”
-

Relacionat

Una coneguda il·lustradora se suma a l’acampada-protesta pel preu del lloguer amb unes ‘vinyetes-denúncia’
-

Relacionat

L’acampada de protesta pels preus del lloguer, el 26 de juny a la Plaça del Poble
-

Relacionat

Podem Andorra assumeix el repte de promoure una acampada a la Plaça del Poble en contra de l’increment del preu dels lloguers
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.

Relacionat

Proposen una acampada a la Plaça del Poble o a l’entorn del Consell per denunciar els preus abusius dels lloguers

Comentaris

Trending