Una coneguda il·lustradora se suma a l’acampada-protesta pel preu del lloguer amb unes ‘vinyetes-denúncia’

Carol Garrido, també coneguda com a Carrie on Art, assegura que se sumarà a l’acte de dimarts que ve perquè el cost de l’accés a l’habitatge, que considera “un dret social”, resulta “impossible”

-
-
La il·lustradora laurediana Carol Garrido se suma a l’acampada de protesta contra el preu del lloguer amb una petita historieta de tres vinyetes en què lloa com n’és de bonic ell país però també explica que la dificultat per accedir a l’habitatge és un dels mals actuals que “tot treballador” pateix al Principat. L’acte, de 24 hores de durada, està previst que s’iniciï al punt del migdia de dimarts que ve.

Carol Garrido, també coneguda amb el nom artístic de Carrie on Art, ha difós tres vinyetes a través de les seves xarxes socials en què dóna a conèixer als seus seguidors la problemàtica de l’habitatge a Andorra. Garrido resideix al Principat, on va néixer fa 27 anys, però per la seva feina lligada a la il·lustració i el disseny tot sovint viatja molt. I els dibuixos i els textos que els acompanyen estan encarats, fonamentalment, a persones de fora del país.

Carrie on Art explica amb el seu llapis i les seves il·lustracions en què apareix ella mateixa que “el preu (del lloguer) és desproporcionat al salari base”. De fet, en el text a Facebook que serveix de preàmbul a les vinyetes, lamenta que, com a mínim, mig sou base s’ha de destinar al lloguer del pis. I que “s’ha de poder fer quelcom”. Contactada per l’Altaveu, Garrido exposa que l’ha portat a fer els dibuixos: “La motivació bàsicament és que els preus del lloguer estan impossibles, i com que sóc il·lustradora, és la meva manera de fer difusió i reivindicar quelcom que considero un dret social.”

La creadora de Sant Julià recorda que “tenim un país molt bonic” on es pot tornar tranquil a casa, que és segur, amb distàncies curtes i factibles a peu, rics culturalment i amb grans espais per la natura, neu, muntanyes, aire fresc… però on el preu del lloguer, ve a dir metafòricament, esclafa a la classe treballadora. Per això afirma que malgrat que no sap si servirà per canviar alguna cosa, té intenció d’assistir a l’acampada-protesta pels preus del lloguer de l’habitatge prevista per al 26 de juny, dimarts que ve, a partir del migdia, a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella.

La jove laurediana va assistir a classes de l'escola d'art de Sant Julià dels 4 als 16 anys. Posteriorment va estudiar Arts gràfiques a l’Escola Joso, escola de Còmic i Arts visuals. Ha fet i fa treballs per a empreses del país com i entre altres ha realitzat treballs amb storyboards pel Cirque du Soleil o il·lustració gràfica per a Caldea. Ha realitzat storyboards, també, per a grups de música o produccions audiovisuals diverses. I ha treballat per a firmes espanyoles o, fins i tot , dels Estats Units. En aquest darrer cas, per exemple, en la conceptualització de videojocs indies.

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending