Proposen una acampada a la Plaça del Poble o a l’entorn del Consell per denunciar els preus abusius dels lloguers

Les xarxes socials ‘posen en marxa’ un debat per tal de fer més visible que mai les dificultats per poder accedir, al Principat, a un habitatge digne sense que l’arrendament sigui inabastable

Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes. Toni Solanelles
Una acampada en alguna de les cèntriques places de la capital per denunciar el preu abusiu cada vegada més experimenten els lloguers d’habitatges. La iniciativa s’esta coent per les xarxes socials i encara és molt embrionària. Però podria acabar reben el suport d’algun dels col·lectius socials per ajudar a visualitzar, encara més, un problema que fa mesos que es denuncia des de diversos àmbits.

Algunes de les persones que s’estan afegint a una iniciativa que parteix d’una proposta personal que va agafant volada a xarxes com Facebook, lliguen les dificultats per poder abonar els lloguers que s’estan imposant a uns salaris que consideren baixos. No obstant això, la majoria de persones que s’han anat apuntat al debat considera que cal deslligar una cosa de l’altra i anar avançant pas per pas.

D’aquí que es considera que el primer seria fer una acció tipus acampada en llocs com la Plaça del Poble o la plaça del Consell General. Fins i tot s’apunta un possible acció per la iniciativa: “Aquí ens voleu, aquí ens teniu”. Algunes de les persones que han mostrat el seu suporta la proposta apuntaven, fins i tot, de promoure una jornada de vaga, fet que s’hauria descartat per la dificultat que tindrien molts treballadors per sumar-s’hi. 

D’aquí que el plantejament sigui, sobretot, fer una acampada de nit. O durant més d’una nit. Com que la iniciativa aquesta és molt incipient, queden molts serrells per resoldre. També queden alguns serrells per resoldre a les propostes legislatives que suposadament el Govern vol promoure per mirar de resoldre la complicada situació que es viu. En unes setmanes la ‘llei òmnibus’ hauria de veure el llum verd al consell de ministres per iniciar el tràmit parlamentari.

 

Un moment de la trobada entre dirigents del Govern i dels comuns del Principat.

Relacionat

Rebaixar la cessió urbanística cau del catàleg de mesures per afavorir els pisos de lloguer
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.

Relacionat

El PS força la màquina per aconseguir que es congelin els preus dels lloguers

Comentaris

Trending