L’acampada de protesta pels preus del lloguer, el 26 de juny a la Plaça del Poble

La iniciativa sorgida de les xarxes socials finalment la promouen Podem Andorra, la USd’A i el SAT i durarà 24 hores

-
-
El 26 de juny, un dimarts, a partir del punt del migdia i durant 24 hores. Aquesta és la data finalment triada per dur a terme, a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella, una acampada de protesta pels elevats preus dels lloguers dels habitatges. L’acció sorgida a les xarxes socials finalment la impulsen Podem Andorra, la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT).

Aquest acte “vol reivindicar, de manera cívica, pacífica i ordenada alhora que pretén fer visible públicament la problemàtica social” lligada a l’encariment del preu de l’habitatge. En aquest cas, de l’habitatge de lloguer. I també mostrar el malestar “per la inacció del Govern veient l’article 33 de la Constitució Andorrana que diu que ‘els poders públics han de promoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom a gaudir d'un habitatge digne’”. Les organitzacions convocants ja han fet la pertinent comunicació prèvia al comú de la capital.

En un comunicat, Podem, USd’A i SAT expliquen que “tal com s’ha acordat amb les diferents entitats col·laboradores, cal dir, com no pot ser d’altra manera, que en tot moment es vetllarà pel civisme públic, pel mobiliari urbà, per la higiene, i per la bona convivència ciutadana durant l’acte”. Els promotors de l’acció de protesta insten a participar de l’acampada "altres entitats polítiques i socials que se sentin properes; així mateix fem una crida a tota la ciutadania que es vulgui sumar”. Durant l’acampada de protesta “es faran diferents activitats, on destaquem les rondalles de debat de temes socials”. L’organització demana a cada participant que “sigui autosuficient en material i avituallament”.

Etiquetes

-

Relacionat

Podem Andorra assumeix el repte de promoure una acampada a la Plaça del Poble en contra de l’increment del preu dels lloguers
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.

Relacionat

Proposen una acampada a la Plaça del Poble o a l’entorn del Consell per denunciar els preus abusius dels lloguers

Comentaris

Trending