Sant Julià confia que el servei de circulació pugui tornar a finals de mes al centre de congressos

Josep Majoral explica que aquesta és la prioritat perquè “tothom pugui recuperar el seu lloc de treball habitual” i referma la data de l’abril per tenir rehabilitades les instal·lacions: “ens posem pressió perquè la feina es faci”

Exterior del centre cultural i de congressos.
Exterior del centre cultural i de congressos. P.C.

El comú de Sant Julià vol accelerar el màxim possible el retorn a la normalitat després de l’incendi sofert la setmana passada pel centre cultural i de congressos. Un primer pas és intentar que el servei de circulació pugui recuperar la seva ubicació habitual. En aquest cas, el termini marcat és finals de mes. El cònsol major, Josep Majoral, ha deixat clar que “ens volem posar pressió” per poder completar com abans millor la rehabilitació. Per tant, “abril segueix sent el termini”.

Avui dia, segons ha explicat, hi ha dues prioritats a l’hora de la reconstrucció del centre cultural. La primera d’elles seria refer les dependències dels urbans de la parròquia. Aquestes van quedar malmeses pel sinistre, principalment per l’aigua que es va fer servir per apagar l’incendi, però es considera que es pot fer les actuacions necessàries en un temps curt. Així, caldria canviar els falsos sostres i algunes zones del terra, que era de parquet. El mobiliari, segons el cònsol, es troba en bon estat. “Estem parlant d’un espai relativament petit, i això em fa pensar que serà ràpid, i m’atreviria a dir que la data serà a finals de mes”, ha assenyalat Majoral.

L’altra prioritat és l’espai on hi havia els guardes de l’aparcament, amb del mateix objectiu, “poder posar-lo en funcionament amb tota normalitat”. Actualment únicament està obert per als abonats, però també es vol posar en marxa, com més aviat millor, per als usuaris del dia a dia. Paral·lelament a aquests dos objectius principals, s’està preparant l’entorn per poder començar amb la reconstrucció pròpiament dita. També al pàrquing s’estan fent tancaments per poder habilitar-los com a magatzems i, així, poder tenir allà tot el material del centre que està en bon estat i s’ha de guardar. “Estem preparant perquè es pugui fer una execució d’obra ràpida amb la finalitat d’obrir com més prompte millor aquest servei”, ha remarcat Majoral.

De moment, però, no hi ha cap orientació de quin seria el cost d’aquestes obres. Majoral ha assenyalat que “hi ha moltes coses que els pèrits hauran de valorar si s’ha de canviar o simplement es pot netejar”. Com a exemple, el cònsol ha posat les butaques, que podrien estar brutes de la pols del fum, però no malmeses. “Tot això és el que farà variar aquests costos”, ha remarcat. El que es té clar és que la data que es vol marcar, almenys “el termini del cònsol”, com ha puntualitzat ell mateix, és l’abril. “L’objectiu és fer pressió en la mesura del possible, sempre fent les coses bé, amb seny, amb prudència i, sobretot, amb seguretat”, ha indicat. El que es vol evitar, per tant, és acomodar-se i, d’aquesta manera, poder tenir el centre cultural actiu aviat, “no volem que la gent de Sant Julià es quedi sense les activitats”.

Comentaris

Trending