La rehabilitació del viaducte del carrer Doctor Vilanova tira endavant per 1,9 milions

El cost al qual s’ha pogut adjudicar, en un segon concurs, l’obra és superior als 1,4 inicialment estimats, però tota la corporació coincideix en la necessitat de tirar-la endavant per garantir la seguretat de l’estructura

El viaducte ja està tancat ara a l'accés per vianants.
El viaducte ja està tancat ara a l'accés per vianants. G. P.

La rehabilitació, molt necessària, del viaducte del carrer Doctor Vilanova tirarà finalment endavant. Ho farà després que el primer concurs que es va fer per fer l’obra es declarés desert, perquè l’única oferta que s’hi va presentar no era adequada. Ara, es podrà adjudicar, però a un cost superior al que s’havia previst: 1,9 milions d’euros.

Fa temps que el comú d’Andorra la Vella vol impulsar aquests treballs. Es considera necessari per garantir la seguretat de la infraestructura, molt tocada pel pas del temps. Tota la corporació té clar que és una obra necessària. Fins ara, però, tot s’ha anat endarrerint per obstacles no esperats.

El viaducte del Doctor Vilanova.

Relacionat

S’ajorna la rehabilitació del viaducte del carrer doctor Vilanova

La passada tardor es va fer un primer intent. Fins i tot, es va aprovar un crèdit extraordinari per poder assumir els 1,4 milions que, es pensava, costaria l’actuació. I es va llançar el concurs públic preceptiu. Al desembre, però, aquest es va declarar desert. Només es va presentar una empresa -l’alt volum de feina al sector de la construcció, de nou, va fer la guitza-. I la seva proposta no es va considerar adient.

Des de llavors, s’ha mantingut una inspecció periòdica, cada tres mesos, per veure l’estat de l’estructura del viaducte actual, sense que, per ara, hagi saltat cap alarma. Això sí, la vorera per a vianants està tancada. I en les darreres setmanes es va llançar un segon concurs.

I, ara sí, les obres es podran adjudicar. La decisió es validarà en la sessió de comú prevista per aquest dimarts. Això sí, el cost final de l’actuació serà d’1,9 milions d’euros. L’encariment dels materials també s’ha deixat notar en un cost un 26% superior al pressupost inicialment estimat. Un preu més car, però, que es donarà per bo, ja que tant majoria com minoria coincideixen que ja no es pot esperar més a fer aquestes obres que, un cop es posin en marxa, tindrien una durada d’uns nou mesos, durant els quals, lògicament, el tram de carrer entre la rotonda de Govern i la plaçà Rebés estarà tancat.

Comentaris (1)

Trending