La plataforma ‘Estimem Arinsal’ disposada a recórrer “les irregularitats on calgui”

A la reunió de poble celebrada a l’edifici del Quart ha reunit gairebé 200 persones que han mostrat el seu neguit pel projecte urbanístic i on s’ha assegurat que es presentarà recurs per les al·legacions no acceptades

Reunió de poble per part de la plataforma veïnal d'Arinsal
Reunió de poble per part de la plataforma veïnal d'Arinsal

La plataforma ‘Estimem Arinsal’ que lluita per canviar les circumstàncies del projecte urbanístic que es vol instal·lar a la població, ha reunit 200 persones a l’edifici del Quart per parlar-ne al respecte. Després que el comú fes públiques les al·legacions que s’han acceptat, els veïns presents han demostrat el seu neguit i els dubtes que genera aquesta promoció. Des del moviment, que ja aglutina 270 simpatitzants, han assegurat que estan disposats a recórrer “les irregularitats on calgui”, d’arribar fins al final.

La molèstia pel projecte urbanístic de 32.000 metres quadrats a Arinsal s’ha fet palès aquest dimecres al vespre. La plataforma que treballa per aturar, o modificar aquesta construcció ha rebut amb certa inconformitat l’acceptació d’al·legacions per part del comú. Asseguren que el seu expert en urbanisme continua treballant per presentar recurs per aquelles al·legacions que no s’han acceptat. De fet, un dels impulsors del moviment, Cyril Despres, ha assegurat que “estem disposats a recórrer les irregularitats on calgui perquè es reconeguin”.

L’objectiu d’aquesta reunió de poble era informar a tots aquells interessats sobre l’objectiu de la plataforma i el que vol aconseguir. L’assistència ha superat les expectatives i s’han rebut gairebé 200 persones. Entre elles, el candidat territorial per part de Cituadans Compomesos, Carles Naudi, i el d’Acció, Josep Fusté. A l’entrada a la sala, per on hi ha hagut un degoteig constant, s’hi ha col·locat un lloc per poder firmar. Entre qui ho ha fet de forma presencial i qui ho ha fet a través de change.org, hi ha més de 2.000 signatures. De fet, a la plataforma s’ha sumat gent i arriben fins als 270 membres, mentre que la setmana passada eren 150.

Durant la reunió s’ha fet un recorregut temporal per aquest projecte i s’ha posat en antecedents la població que ha acudit. S’ha volgut demostrar, així, que hi ha les irregularitats que des d’un principi es denuncien. Despres assegura que ara començarà una batalla més tècnica, “i no per als veïns i ciutadans que no sabem tant sobre aquests àmbits”. Des de la plataforma també s’assenyala que les deficiències que ha apreciat el comú són “tan essencials” que el Pla parcial que presentarà de nou el promotor, amb qui no s’ha contactat, “no es podrà reconèixer amb el pla parcial presentat abans de la moratòria”. Per tant, el que es demana és que es consideri com un nou pla parcial.

Les persones que hi estaven presents també han demostrat que tenen moltes preocupacions al respecte. L’alçada és una d’elles, i que no es pugui aconseguir aturar, també. Un dels participants ha assenyalat que “costa d’entendre que si ja s’ha autoritzat i tots els organismes que intervenen han fet una valoració favorable ara es pugui arribar a aconseguir l’objectiu”. Això no ha minat els ànims, sinó ben al contrari. Ha estat l’espenta que calia per continuar treballant. Almenys, així ho ha assegurat Despres.

Olga Molné i Eva Sansa

Relacionat

El comú estableix que el futur complex residencial d’Arinsal haurà d’utilitzar pedra i fusta natural

També s’ha remarcat que en cap cas la plataforma està en contra de la construcció a Arinsal. Ho ha explicat Mar Egea, gerent d’un establiment de restauració i una de les impulsores, afirmant que “volem que es faci a la mida del poble, respectant la normativa”. Així, ha demanat “una reflexió responsable sobre el creixement descontrolat que s’està fent a Arinsal, una edificació massiva és imprudent”. Cal recordar que amb la quantitat d’habitants que es podria allotjar al projecte urbanístic ‘Estimem Arinsal’ estima que s’incrementaria la població en un 50%.

Un altre dels neguits és la mobilitat. Un dels veïns que ha participat ha assegurat que actualment el pas per la Massana és ja força complicat, “faig 10 quilòmetres en 40 minuts”. Per tant, ha qüestionat què passarà si aquest projecte es porta endavant, sobretot, “sense el desviament fet”. Despres ha assegurat que aquesta és una de les preocupacions que es tenen compartides per tothom. De fet, s’ha fet servir el mètode per alçar la mà per demostrar a qui li preocupa aquest problema. Totes les mans s’han aixecat. El que ha quedat clar és que als veïns d’Arinsal els preocupa el projecte, i que la plataforma està disposada a arribar fins al final.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending