El comú estableix que el futur complex residencial d’Arinsal haurà d’utilitzar pedra i fusta natural

La corporació ha acceptat algunes de les al·legacions que la plataforma veïnal va presentar, que aquest vespre centraran part de la reunió de poble que els mateixos veïns han convocat

Olga Molné i Eva Sansa
Olga Molné i Eva Sansa Albert Sanjuan

El comú de la Massana ha respost les al·legacions que va presentar la plataforma veïnal ‘Estimem Arinsal’ al projecte immobiliari que es vol aixecar al costat del telecabina i que ha generat molt malestar entre els habitants del poble. En un comunicat, s’exposa que el servei jurídic i tècnic de la corporació ha acceptat alguns canvis com que els futurs edificis hauran d’utilitzar la pedra i la fusta natural o s’haurà de suprimir el cul de sac al final del vial.

La cònsol major, Olga Molné, i la cònsol menor, Eva Sansa, es van reunir dilluns amb els veïns per exposar-los que algunes de les esmenes s'havia considerat adient acceptar-les al pla parcial que el promotor havia entrat abans que s’aprovés la moratòria. Modificacions que van ser aprovades ahir per la Junta de Govern. Segons expliquen en un comunicat, el servei jurídic i tècnic comunal considera en la construcció que s’aixequi s’haurà d’utilitzar la pedra i la fusta natural i s’haurà de suprimir el cul de sac projectat al final del vial. El promotor té un mes per presentar el projecte esmenat.

Molné posa en relleu que des del comú “compartim el neguit dels veïns i el Quart d’Arinsal. El comú té l’obligació de garantir que el projecte compleixi amb la normativa i des del primer moment hem treballat en aquest sentit. Però a banda d’això, també pensem que el futur projecte ha d’estar integrat al màxim a l’entorn i amb una estètica que contribueixi a embellir el centre d’Arinsal”.

La cònsol major ha recordat que el projecte està en una fase molt inicial, amb la tramitació del pla parcial, i que les futures llicències d’obra que es demanin s’hauran d’adaptar als canvis del POUP, que limitaran la construcció amb el que marquin els estudis de càrrega.

Precisament, aquest vespre (21 hores), la plataforma ‘Estimem Arinsal’ ha convocat una reunió de poble per informar de les al·legacions que els han acceptat i les que s’han rebutjat, així com avançar noves accions que puguin dur a terme per mostrar el rebuig al projecte, que segons manifesten podria portar 1.000 persones al poble en els 250 apartaments que es podrien arribar a construir.

Comentaris (6)

Trending