El nou codi de circulació topa amb els sistemes informàtics d’alguns comuns

Tot i que s’ha tingut un marge de temps per poder adequar els aparells corresponents per a la implantació de la nova regulació, algunes parròquies han tingut dificultats per fer-ho

Dos agents de circulació caminant per Andorra la Vella
Dos agents de circulació caminant per Andorra la Vella

Pràcticament deu dies després de l’entrada en vigor del nou codi de circulació, Encamp i Escaldes-Engordany encara treballen per poder adequar el seu sistema informàtic a la nova normativa. Tot i que es va donar un temps prudencial perquè aquest procediment es portés a terme, l’Altaveu ha pogut saber que s’han tingut dificultats perquè els aparells que utilitzen els urbans a aquestes dues parròquies tinguin implantades les noves sancions i les xifres per infracció actuals.

El temps que han tingut els comuns per poder actualitzar i renovar el seu sistema informàtic ha sigut de gairebé sis mesos. A més, el marge de sanció per als urbans no és molt gran, centrant-se en les infraccions per estacionament, entre algunes altres. Però, segons ha pogut saber l’Altaveu, a Escaldes-Engordany se’ls hauria demanat que no posessin cap multa o que ho fessin amb el codi antic, tenint en compte que el nou no s’havia tingut temps suficient per poder introduir-lo a la base de dades.

Tot i això, el comú assegura que s’està preparant tot per tenir la maquinària actualitzada i que els seus urbans puguin fer la seva feina com pertoca, emetent les sancions amb les quantitats adients al nou codi de circulació. Indiquen que no hi ha hagut cap problemàtica i descarten qualsevol irregularitat, tot i no tenir el sistema informàtic al dia, després de més d’una setmana que hagués d’estar en marxa.

Fer servir el mòbil mentre es condueix pot sortir a partir d'ara molt car.

Relacionat

Govern fixa en 300 euros la multa per ser enxampat fent servir el mòbil al volant

Així mateix, fa uns dies a Encamp també es trobaven en procés d’actualització de sistemes, que tampoc havien posat en marxa amb l’entrada en vigor del nou codi de circulació el 2 de setembre. Aparentment, des d’aquest dilluns, a més tardar, havia d’estar completament actiu i en funcionament com pertoca a la nova normativa.

La resta de parròquies sembla que sí que han posat en marxa els seus sistemes de manera adequada i quan pertoca, almenys a Andorra la Vella, Ordino, la Massana i Sant Julià asseguren que estan operant amb normalitat i utilitzant el nou codi. Com sempre que s’ha d’actualitzar qualsevol aspecte informàtic o aparell, durant els primers dies és habitual trobar-se amb certes incidències. A Ordino, segons expliquen des del servei de circulació, es van haver de modificar dues multes de manera manual, perquè sortien xifres que no corresponien amb la nova normativa.

 

Comentaris (9)

Trending