Escaldes destinarà 239.000 euros al nou parc del carrer dels Veedors

La nova zona permetrà guanyar fins a 1.000 metres quadrats d’espai verd i s’ubicaran fins a dos jocs destinats per a joves, un d’ells amb cordes i l’altre, per practicar parkour

La part del carrer dels Veedors que desapareixerà amb el nou parc.
La part del carrer dels Veedors que desapareixerà amb el nou parc. Pilar Candel

Un nou parc s’ubicarà al que actualment és el carrer dels Veedors, a Escaldes-Engordany, que ara es convertirà en un espai verd amb nous jocs. Les obres costaran fins a 239.000 euros i permetran guanyar fins a 1.000 metres quadrats, sacrificant el carrer, i col·locant dues noves estructures. Una d’elles constarà de cordes per fer diverses activitats, i l’altra serà per practicar parkour.

Les obres al carrer dels Veedors s’han adjudicat per poc més de 239.000 euros, i han estat aprovades per unanimitat. La cònsol major, Rosa Gili, ha explicat que el plantejament, tal com es va avançar a l’Altaveu durant el mes de gener, aquesta zona té poc ús de forma habitual. De fet, únicament es fa servir en moments puntuals, com la Festa Major o l’Andorra Taste. Per tant, i tenint en compte l’alliberament del 50% del terreny privat d’ús públic que es farà al Clot d’Emprivat, s’ha buscat l’oportunitat de guanyar un nou espai d’esbarjo.

“Ens hem plantejat donar-li una riquesa més important”, ha remarcat Gili. Els jocs que s’instal·laran es van adquirir en el mateix moment en què es va decidir fer una renovació d’alguns dels espais infantils “una mica deixats”. Per tant, el que s’ha proposat és la ubicació de les infraestructures en un lloc diferent on s’havia previst, i així realitzar aquestes obres, que faran desaparèixer la part alta del carrer dels Veedors. Concretament, entre el carrer François Miterrand i el passatge Arnaldeta de Caboet.

El carrer dels Veedors es convertirà en parc infantil

Relacionat

Un nou parc infantil farà “desaparèixer” el carrer dels Veedors a Escaldes

Les infraestructures que s’instal·laran seran diverses. D’una banda, un multijocs de cordes tridimensional, que permet el joc col·lectiu. Gili ha remarcat que anirà destinats per als nens una mica més grans, entre 8 i 14 anys. L’altre es destinarà per a estructures de parkour i cal·listènia, que serà per a joves dels 14 anys fins al públic més adult. D’aquesta manera, la cònsol ha explicat que es vol eixamplar “l’espai públic per tothom, amb vocació intergeneracional”.

Des de l’oposició s’han mostrat a favor d’aquesta adjudicació, sempre relacionada amb la modificació del pla d’urbanisme referent a Clot d’Emprivat. El conseller Miquel Aleix ha indicat que “ens sembla bé que la part inferior sigui d’ús privat i la superior de públic, i si el comú tenia aquests jocs i s’havia tingut dificultat per ubicar-los on es volia, ens sembla bé que vagin aquí”.

PLA ESPECIAL PER A CAN NOGUER

Durant la sessió de consell de comú també s’ha aprovat el pla especial per a la zona de Can Noguer. Aquestes intencions s’havien fet públiques fa unes setmanes per tal de deixar el temps requerit perquè els propietaris poguessin traslladar interès a dur a terme la unitat d’actuació urbanística. Esgotat aquest termini, serà el comú qui s’encarregarà de resoldre els problemes d’accés rodat a la urbanització.

Instants previs a la sessió de consell de comú d'Escaldes.

Relacionat

Escaldes millorarà l’accessibilitat a la urbanització ubicada al camí de les Molleres

El que s’ha aprovat aquest dilluns ha estat la redacció d’aquest pla especial que, segons ha explicat la consellera de la minoria, Núria Barquín, “ja s’havia començat amb l’anterior comú i s’està acabant d’ajustar”. L’oposició ha aprovat favorablement, a l’espera de les al·legacions, “i si els propietaris estan o no d’acord”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending