Escaldes millorarà l’accessibilitat a la urbanització ubicada al camí de les Molleres

Després de rebre diverses queixes per part dels veïns, el comú ha plantejat el desenvolupament de la unitat d’actuació que podria permetre la creació d’una instal·lació d’ús públic

Instants previs a la sessió de consell de comú d'Escaldes.
Instants previs a la sessió de consell de comú d'Escaldes. Pilar Candel

Escaldes-Engordany ha aprovat el procediment pel desenvolupament de la unitat urbanística del camí de les Molleres. Concretament, el que es farà serà millorar l’accés a la zona de can Noguer, que ara és privat. Aquesta entrada, segons ha indicat la cònsol major, Rosa Gili, és “estreta, dolenta i perillosa” i s’han rebut diferents alertes per part dels veïns. A més, aquest procés podria permetre tenir uns terrenys i una cessió per al comú on es podria ubicar una instal·lació pública.

El comú pretén, d’aquesta manera, actuar directament a l’accés de la urbanització que és molt complicat i que, a més, actualment és privat. Aquest fet, ha assegurat Gili, suposa “una anomalia, tenint en compte el volum de gent que hi viu”. A més, es tracta d’una entrada que suposa diferents perills. D’una banda, quan hi ha neu, i de l’altra, perquè per sortir s’ha d’envair el carril contrari. Es tracta d’una zona on, segons Gili, els cotxes passen a velocitats elevades malgrat les mesures que s’han instal·lat per posar-li remei.

Tenint en compte la situació, el comú ha decidit emprendre accions i fer-se’n càrrec de la millora d’aquest accés. Sobretot, perquè s’ha rebut fins a una desena de veïns que han traslladat les queixes i la preocupació que existeix a la urbanització per aquesta entrada que cal revisar. Malgrat tot això, Gili ha assenyalat que “hem iniciat el procediment, però els propietaris poden fer propostes, per tant, no s’ha començat res formalment”.

En cas que sigui finalment el comú qui se’n faci càrrec, això permetria disposar de dues parcel·les d’entre 4.000 i 5.000 metres quadrats. D’aquests terrenys Gili ha assegurat que se’n faria un ús públic i que es miraria de construir alguna instal·lació esportiva o d’emmagatzemat. Per part de l’oposició, s’ha votat a favor d’aquesta decisió. La consellera Núria Barquín, però, ha recordat que a la zona hi ha aprovat un pla especial per fer un equipament escolar que, tot i que no va d’acord amb les intencions de la corporació, ha demanat que es comprovi que el Govern no ho vol tirar endavant.

Etiquetes

Comentaris

Trending