Un nou parc infantil farà “desaparèixer” el carrer dels Veedors a Escaldes

El comú pretén ampliar en mil metres les zones verdes del Prat del Roure, incloent-hi jocs de cordes i parkours i eliminant l’asfaltat de la calçada

El carrer dels Veedors es convertirà en parc infantil
El carrer dels Veedors es convertirà en parc infantil

El carrer dels Veedors deixarà de ser ben bé un carrer i passarà a ser un parc infantil, segons el darrer projecte del comú d’Escaldes-Engordany. De fet, l’asfaltat actual desapareixerà, mantenint únicament una de les voreres i donant una superfície de més de mil metres a les zones verdes del Prat del Roure. A més, s’inclouran diferents jocs de cordes i parkours, per tal de donar-li un ús més recreatiu a un espai que actualment s’utilitzava ben poc.

La proposta inclou la creació d’un parc infantil en la zona de la calçada entre els carrers François Miterrand i el passatge Arnaldeta de Caboet. És a dir, al carrer dels Veedors, que desapareixerà com a tal. D’aquesta manera, l’empresa que s’encarregui dels treballs haurà d’enderrocar l’asfalt, així com la vorera de la banda dreta en sentit de baixada, a la part de la zona verda del Prat del Roure. Tot aquest espai s’omplirà amb terra i gespa, aconseguint 1.017 metres quadrats més de zona verda.

La voravia esquerra, en sentit baixada, es mantindrà. D’una banda, tenint en compte que suposa una separació amb els quatre metres de caiguda que hi ha amb l’skatepark. De l’altra, segons ha indicat el comú, per donar continuïtat entre els carrers del Clot d’Emprivat. Es construiran de noves, una des del passatge Arnaldeta de Caboet fins a l’edifici del Prat del Roure de llosa vulcano, i una altra voravia de granit per fer d’enllaç entre la del Pont Mitterrand amb l’altra costat del carrer. Els jocs que s’inclouran seran un de cordes de mides i un altre anomenat Parkours.

El motiu pel qual s’ha pres aquesta decisió ha estat el poc ús real que se li donava al carrer dels Veedors. Segons explica el comú, és un vial que es troba tancat a la circulació de vehicles i que s’utilitza com a zona de vianants i bicicletes, ja que es troba just al costat de la zona verda del Prat del Roure, on hi ha més jocs infantils i zones d’esbarjo. D’aquesta manera, l’empresa que s’encarregui té la missió de convertir-la en un parc infantil, i compta amb un mes i mig per fer-ho.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending