Encamp aprova la nova concessió a Saetde amb unanimitat de majoria i oposició

Els grups de la minoria remarquen la falta d’informació i el poc temps disposat per avaluar el nou acord, si bé coincideixen que les condicions suposen un benefici per a la parròquia i el país

Foto de família dels membres de la corporació un cop acabat el ple.
Foto de família dels membres de la corporació un cop acabat el ple. M. P.

El comú d’Encamp ha donat llum verda a la nova concessió a Saetde amb els vots a favor tant dels consellers de la majoria com dels de l’oposició. Tot i que des de les dues minories s’ha retret que no se’ls hagi deixat participar més en les negociacions i el poc temps disposat per poder estudiar la documentació, els beneficis que consideren que aporta el nou contracte els ha fet decantar el sentit del vot cap al sí.

En el seu exposat, la cònsol major, Laura Mas, ha insistit en la necessitat de disposar d’una nova concessió perquè “l’actual estava esgotada i calia mirar amb fermesa cap al futur” i ha remarcat que és “un acord bo no només pel comú”, sinó que és bo “per a tothom” perquè genera noves oportunitats i té un “impacte positiu en la parròquia i el país”.

Al seu torn, el conseller del PS, David Rios, ha explicat que el seu sentit del vot es basava “en les millores observades” en la documentació a la qual han tingut accés. Així, ha destacat el traspàs del Funicamp, la incorporació a la concessió del Pic de Maià i l’alliberament de la zona de Pessons, que permetrà crear un nou parc natural, l’increment del cànon que rebrà la corporació així com “el compromís de respecte a la natura i l’aposta per les energies renovables”.

D’altra banda, Rios també ha volgut destacar altres qüestions que potser no han tingut tanta projecció pública però que “no són menors”. Així, ha explicat que sense una nova concessió existia “el perill de continuar en un impàs com el que tenim ara fins que acabés la concessió, amb un acord d’intencions que no ha servit per res més que per generar un estat de desànim generalitzat”, i també ha assenyalat el manteniment del 34% de les accions de Saetde per part del comú i el fet que el nou contracte dona “seguretat jurídica” i evita “possibles conflictes i malentesos”.

Un seguit de mesures que considera que “no podem deixar de valorar com a positives” i que justifiquen el suport del seu grup a la nova concessió.

Ara bé, ha volgut deixar clar que en cap cas es tracta “d’un aplaudiment a la gestió de la majoria” perquè ha assegurat que “hem estat desinformats des de l’inici fins fa pocs dies”. El conseller socialdemòcrata ha detallat que van rebre la documentació el 6 de setembre, però que tot i així han dut a terme un “treball intens” d’anàlisi d’una documentació “extensa i tècnica”. Per aquest motiu ha volgut demanar disculpes anticipades “per si ens equivoquem”, tot i que ha indicat que no han detectat “cap element que fes pensar que sigui un perill per la parròquia”.

De la seva banda, la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, s’ha mostrat “d’acord” amb tot l’exposat per Rios i ha destacat que el nou contracte “és molt millor que el que teníem fins ara”. Ella ha destacat el fet que s’hagi tingut en compte un cànon per la resta d’activitats que Saetde fa a l’estació, a banda de l’esquí, i també s’ha queixat de la falta de temps per analitzar els documents. “Vostès hi han estat treballant durant un any i nosaltres hem tingut un curt termini. Ens hauria agradat poder aportar alguna cosa més”, ha explicat.

Mas ha assegurat que era “positiu” haver comptat amb suport dels dos grups de la minoria , els ha agraït “la feina feta amb tant poc temps i la confiança dipositada” i ha deixat clar que es demostra que l’acord “és bo per a tothom”. La mandatària ha reconegut que l’oposició ha disposat de menys temps per veure la documentació, però ha assenyalat que en tot cas la van rebre abans que els consellers de la majoria. “La gestió la portàvem els cònsols, és un projecte important i calia prudència, per tant és el sistema que vam determinar”. Així i tot ha lamentat si la sensació és que no se’ls ha tingut en compte “perquè sí que ho hem fet i algunes de les seves aportacions es tindran en compte en el contracte”.

SUPLEMENT DE CRÈDIT

La sessió de consell de comú celebrada aquest dijous també ha servit per aprovar, amb els vots en contra dels dos consellers del PS, un suplement de crèdit de 255.000 euros per fer front al “cost complementari” de les obres d’ampliació del gimnàs del complex esportiu. Rios ha recriminat que “ja ha passat altres vegades” que una obra adjudicada “s’escapa del pressupost i hem d’acabar fent crèdits per solucionar-ho”. El conseller ha recordat que les obres del nou gimnàs es van adjudicar per 2,2 milions i per tant, ara el sobrecost és de l’11,38%. “No entenem perquè una obra adjudicada, que se suposa que s’ha estudiat molt bé, amb un cost com aquest, després es desviï”.

El conseller d’Esports, Xavier Fernàndez, ha explicat que en aquesta ocasió, en l’adjudicació no es va tenir en compte el 10% per imprevistos i per tant, “el sobrecost real és de l’1,38%, que en números absolut serien 33.000 euros”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending