Aturada la subhasta del terreny de la discòrdia del quart de Sispony

La polèmica per la pretesa venda del pujador que interessa a un veí per poder-se construir un habitatge encén els ànims contra la llevadora, a qui es reclama que d’una vegada activi el mecanisme establert de relleu en el càrrec

Una imatge de Sispony.
Una imatge de Sispony. ARXIU

La subhasta del ‘polèmic’ pujador que havia de resoldre les necessitats d’un propietari de Sispony que es pretén fer un habitatge al carrer Major del quart massanenc ha estat aturada. Un altre veí ‘va parar’ els peus a la llevadora, que és la principal impulsora de la venda d’un bé públic sobre el qual hi ha dubtes que es pugui desprendre. Es tracta d’un terreny en desús de tot just 30 metres quadrats però que resol les necessitats urbanístiques de la propietat.

El petit pujador, que s’havia d’annexar a l’espai de l’era del propietari que es vol fer l’habitatge, sortia a subhasta per 30.000 euros. En el moment que tocava, però, el propietari s’hauria presentat al procés amb un saig per advertir de les conseqüències que podia tenir l’alienació del bé públic. Aquest espai li cal al propietari que promou l’habitatge privat per tal de poder fer passar d’ús agrícola a ús residencial el seu terreny. Per aconseguir-ho cal fer la cessió d’una part de la parcel·la. Sense el controvertit pujador no hi hauria espai per a res.

De moment, s’haurà d’esperar. No està gens clar com acabarà tot plegat. Però el que sí que sembla evident és que la polèmica pel terreny ha generat també en un debat sobre la continuïtat en el càrrec de la llevadora del quart. Algunes fonts veïnals han denunciat el fet que fa anys -potser una dotzena- que la llevadora es manté en el càrrec, sense promoure cap mena de relleu. Això contravindria la normativa per la qual es regeix el quart.

D’aquí que, ara, a banda de com s’acaba la qüestió del terreny, un altre dels neguits del quart de Sispony, dels seus integrants, és trobar la fórmula que permeti desencallar la renovació de càrrecs de comandament al quart. Fa una dotzena d’anys que hi ha la mateixa persona al capdavant de la institució subcomunal sense que s’hagi promogut cap mena de relleu. I això, els veïns consultats ho consideren una anomalia que s’ha de resoldre.

Una imatge d'arxiu de Sispony.

Relacionat

Surt a subhasta per 30.000 euros ‘el pujador de la polèmica’ del quart de Sispony
Una imatge de l'edifici (al centre) que acull el quart de Sispony.

Relacionat

Via lliure al quart de Sispony perquè pugui subhastar un petit terreny al carrer Major

Comentaris (8)

Trending