Via lliure al quart de Sispony perquè pugui subhastar un petit terreny al carrer Major

Un propietari particular que ha sol·licitat un canvi d’ús d’una parcel·la i ha hagut de cedir deu metres per facilitar l’ampliació del vial havia demanat poder adquirir el pujador, que no té cap utilitat concreta

Una imatge de l'edifici (al centre) que acull el quart de Sispony.
Una imatge de l'edifici (al centre) que acull el quart de Sispony. ARXIU

El quart de Sispony podrà subhastar un petit terreny de la seva propietat situat al carrer Major, a prop de l’era de Ca l’Andreu, que és la casa que va contactar amb els responsables de la institució subcomunal amb la intenció de poder adquirir un pujador que no té cap utilitat concreta. La venda del bé immoble havia causat certa revolada entre els veïns del quart, que no veien de massa bon ull l’operació. Especialment perquè, almenys una part del veïnat, tenia dubtes legals seriosos. Després d’una reunió informativa, però, s’ha donat via lliure als responsables del quart.

Encara que en la reunió celebrada aquest dijous a la nit es va proposar de fer una mena de votació en relació amb el procés seguit per l’alienació del terreny, finalment no es va trobar escaient fer cap consulta formal, segons fonts properes a assistents a l’acte, que han assegurat que es van aclarir els dubtes i que malgrat que el procediment es poc comú, els responsables del quart haurien actuat correctament. “Hi sortirà guanyant el quart i hi sortirà guanyant el particular”, han indicat les fonts.

El fet, segons un informe jurídic que s’hauria presentat en el marc de la reunió informativa, és que si el bé del quart no té una utilitat pública es considera bé patrimonial i aquest sí que es pot alienar sempre que es facin els passos escaients. I aquests estarien fets o s’estaria en vies de fer-los. Des de sol·licitar peritatges del bé (hores d’ara el quart ja disposaria de dos informes pericials que taxen el valor del petit terreny) fins a publicitar la decisió al BOPA i procedir a una subhasta, mai a una venda directa.

Una imatge de Sant Joan de Sispony vist des del carrer Major.

Relacionat

Rebombori a Sispony amb el debat sobre la venda d’un tros de terreny del quart al carrer Major

Una vegada resolts els dubtes -que l’anunci de la venda del petit pujador havia suscitat expectació ho evidencia el fet que prop d’una trentena de persones van acudir a la reunió-, els assistents a la trobada informativa haurien donat el seu assentiment a l’operació i ara seran els responsables del quart, encapçalats per la llevadora Sònia Cano, els qui hauran d’acabar de fer els passos pertinents per poder procedir a la venda de la parcel·la.

El propietari que té interès en adquirir el pujador de titularitat del quart té una era que cau, petita, i va sol·licitar el canvi d’ús de l’espai, d’agrícola a residencial. Degut al canvi d’ús ha de cedir 10 metres de terreny per a l’ampliació de la carretera. Volent-se fer un habitatge, no hi havia prou espai. D’aquí que vulgui comprar el terreny d’enfront, la cost del quart. D’aquesta manera podrà disposar d’una casa d’uns cinquanta metres útils de planta i alçar-hi dos nivells.

Comentaris

Trending