Rebombori a Sispony amb el debat sobre la venda d’un tros de terreny del quart al carrer Major

Un particular necessitaria espai per desenvolupar el projecte que preveu vist que s’ha d’enretirar una mica per l’alienació del carrer

Una imatge de Sant Joan de Sispony vist des del carrer Major.
Una imatge de Sant Joan de Sispony vist des del carrer Major. ARXIU

Expectació i estupefacció entre el veïnat del quart de Sispony sobre la possible venda d’una porció de terreny de la històrica institució a un privat. Hi ha debat perquè no està gens clar que el quart pugui alinear el bé immoble. De fet, ben aviat s’hauria d’adoptar una decisió. El terreny en qüestió estaria situat al carrer Major, a tocar l’era de Ca l’Andreu, la casa interessada en adquirir la parcel·la pública per tal de disposar de l’espai suficient que necessita per desenvolupar un projecte que té sobre la taula.

El fet que s’hagi d’enretirar una mica per un tema d’alineament del carrer, fa que ca l’Andreu no en tingui prou amb el seu terreny i per tal de tirar endavant el projecte que té dissenyat necessiti guanyar espai del veí, per dir-ho d’alguna manera. Però el veí és el quart. Amb tot, però, la qüestió s’hauria més o menys acordat encara que la llevadora de la institució veïnal, Sònia Cano, voldria saber el parer dels conciutadans o, almenys, tenir el seu suport per beneir l’operació.

Però hi ha el convenciment entre una part dels veïns -o com a mínim el dubte raonable, segons les fonts- que el quart no té mecanismes per poder alinear bens de la seva propietat i, per tant, de caràcter públic. I d’aquí el rebombori que, segons els consultats, s’hauria de resoldre ben aviat. A més, segons les fonts, tot plegat posa de relleu ‘l’abandonament’ ciutadà que pateixen institucions gairebé anacròniques com els quarts.

En el cas de Sispony, ben poca activitat manté, almenys aparentment. De fet, han indicat les fonts, fa anys que no es renoven els càrrecs de direcció del quart i hi ha una deixadesa notable del veïnat cap a la institució. Ara bé, situacions com la que es viu ara, aixequen polseguera -també per eventuals diferències veïnals o possibles beneficis als uns i als altres- i generen debat, també sobre la pervivència del quart i les seves atribucions i funcions.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending