Surt a subhasta per 30.000 euros ‘el pujador de la polèmica’ del quart de Sispony

El terreny de tot just 30 metres quadrats ha de permetre a un particular poder-se fer una borda en un lloc on hi té una era que cau

Una imatge d'arxiu de Sispony.
Una imatge d'arxiu de Sispony. ARXIU

Feta la llei, feta la trampa. Més encara si el quart t’acaba donant un cop de mà. Justament, en aquesta ocasió, el quart de Sispony, que acaba de treure a subhasta pública una petita porció de terreny en format de pujador que ha de permetre un veí de la zona fer-se una borda on ara hi té una era que cau. L’alienabilitat del tros de terreny va ser objecte de debat en el sí del quart i encara ara genera polèmica que una institució, per molt menor que sigui, es pugui desprendre d’un bé demanial per beneficiar un privat.

Perquè les peces del puzle que va tenir el primer capítol durant els passats mesos de setembre i octubre acabin ara encaixant, caldrà que el privat en qüestió, el titular de l’era, sigui qui s’adjudiqui el terreny de la discòrdia, que surt a subhasta de 30.000 euros. El que necessita el privat és una porció de terreny que s’ha de segregar d’un de més gran. Tot just 30 metres quadrats, o poc més de 22 si s’adopta el pujador, que no té cap ús concret, des del punt de vista ‘net’.

Una imatge de Sant Joan de Sispony vist des del carrer Major.

Relacionat

Rebombori a Sispony amb el debat sobre la venda d’un tros de terreny del quart al carrer Major

L’era en qüestió tenia una catalogació urbanística d’ús agrícola. Però el seu titular la volia convertir en borda. Per aconseguir canviar l’ús d’agrícola a residencial, el propietari en qüestió havia de cedir 10 metres quadrats de terreny al comú perquè es pugui ampliar la carretera que passa a tocar de les parcel·les, al carrer Major de Sispony. Si cedia els metres exigits, ja no era possible construir l’habitatge que pretenia, no hi cabia. D’aquí la necessitat d’adquirir el pujador del quart.

La venda del terreny va ser objecte d’un ampli debat. I malgrat que finalment es va autoritzar a la llevadora que tirés endavant amb l’operació, i que ho fes de la manera que considerés més oportuna després de sol·licitar l’assessorament jurídic escaient, encara hi ha veïns que no ho veuen gens clar i que consideren que estableix un mal precedent. De fet, hi ha qui espera que algú actuï (¿la fiscalia?). Com sempre, però, aquells qui es queixen i demanen una intervenció legal, miren al costat per comprovar si fa l’acció un altre.

Una imatge de l'edifici (al centre) que acull el quart de Sispony.

Relacionat

Via lliure al quart de Sispony perquè pugui subhastar un petit terreny al carrer Major

Ara per ara, no sembla que ningú hagi de fer cap actuació legal que freni la subhasta del pujador. Les persones que vulguin participar de la subhasta han d’identificar-se de forma suficient i presentar i lliurar un resguard que justifiqui que han formalitzat l’ingrés o transferència bancària corresponent al quinze per cent (15%) del preu de sortida més una dita, és a dir l’import de 4.959,56 euros en un compte corrent bancari del quart. Falta que l’únic interessat -i, de fet, no hauria d’interessar a ningú més- sigui el propietari que vol convertir l’era en borda, en habitatge. Per molta polèmica i discòrdia que la seva petició hagi generat.

Comentaris (7)

Trending