Astrié treu pit de les millores en mobilitat urbana a Andorra la Vella

El cònsol major de la capital explica al Forum of Mayors l’experiència de la ciutat i destaca projectes com les apostes per zones de vianants o la gratuïtat del bus comunal

Comentaris

Un moment de la intervenció de David Astrié.
Un moment de la intervenció de David Astrié. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha tret pit de les accions dels darrers anys per fomentar la mobilitat sostenible. El mandatari ha continuat la seva participació en el Forum of Mayors que s’està celebrant a Ginebra i ha volgut destacar l’aposta de la parròquia per fomentar els trajectes a peu i el transport públic i democratitzar l’espai públic. Les ciutats participants han adoptat una declaració on es defensa que cal desenvolupar polítiques centrades en la regeneració urbana, a potenciar relacions entre ciutats i facilitar la participació dels governs locals en tots els processos rellevants de Nacions Unides.

Astrié ha presentat en la seva intervenció les actuacions que s’han fet a Andorra la Vella. Ho ha fet en una taula rodona sobre les transformacions de les ciutats i en què han pres part representants de Braga (Portugal), Bratislava (Eslovàquia), Cugir (Romania), Jonava (Lituània), Tbilisi (Geòrgia) i Almaty (Kazahhstan). Entre les mesures que ha volgut destacar hi ha el fet d’haver construït voravies més amples i espais destinats als vianants, com l’avinguda Meritxell, el carrer Callaueta, o la reforma integral de les avingudes Santa Coloma i d’Enclar

El cònsol major també ha citat altres accions, com la limitació de velocitat a 30 quilòmetres per hora a tota la zona urbana i la gratuïtat del bus comunal. Astrié ha remarcat que, al llarg d’aquests anys, s’ha incrementat en un 30% la superfície destinada a parcs. I ha posat en relleu que totes aquestes accions generen atracció d’empresaris.

Pel que fa als reptes de futur, Astrié ha parlat dels estudis de càrrega que s’estan duent a terme per adaptar el model de creixement urbanístic de la parròquia i poder gestionar de manera correcta aspectes com els recursos hídrics. “Hem vingut a presentar el nostre cas, però sobretot a escoltar. Les experiències que hem sentit d’altres alcaldes ens indiquen que moltes ciutats comparteixen les problemàtiques que tenim a Andorra la Vella, com les congestions de trànsit i la dependència del vehicle, l’accés a l’habitatge i les noves formes d’energia i la dependència energètica”, ha declarat el cònsol.

Les jornades han finalitzat amb l’adopció per part de les ciutats de les Recomanacions del Forum of Mayors. El document convida els Estats membres a desenvolupar polítiques centrades en la regeneració urbana, a potenciar relacions entre ciutats i treballar en xarxa, i a facilitar la participació dels governs locals en tots els processos rellevants de les Nacions Unides.

Comentaris (2)

Trending