Andorra la Vella preveu encarar el gros de les obres de remodelació de la Plaça del Poble el 2025

El comú acaba de rebre l’avantprojecte i l’equip que lidera Astrié inclourà ja una partida al pressupost del 2024 per començar a executar la intervenció si la futura corporació ho considera oportú

T

T. Solanelles / B. Noya

Comentaris

Els cònsols d'Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri, i el cap de Govern, Xavier Espot, en ple Ball del Contrapàs.
Els cònsols d'Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri, i el cap de Govern, Xavier Espot, en ple Ball del Contrapàs. Toni Solanelles

Si la futura corporació comunal no hi diu el contrari, Andorra la Vella està encarada a posar en marxa el gros de les obres de remodelació de la Plaça del Poble durant el 2025. El pressupost per a l’any que ve ja contemplarà una partida destinada a anar fent actuacions destinades a executar “un dels projectes que s’ha quedat al calaix aquest mandat”, com ha reconegut el cònsol major de la parròquia, David Astrié, que ha explicat que aquesta setmana el comú ha rebut l’avantprojecte elaborat pels tècnics guanyadors del concurs d’idees.

Ara s’entra en una fase d’anàlisi i retoc de la proposta feta per l’equip que lideren els arquitectes Marta Ruiz i Mario Blanco, autors de la proposta que es va imposar en l’esmentat concurs i que aposta per dotar un d’un nivell al cèntric i popular espai de la capital del país. Malgrat que una estimació inicial era que la intervenció tingués un cost d’uns 4 milions d’euros, Astrié, que ja ha avançat que caldrà recórrer al format dels plurianuals atès que l’actuació “s’allargarà en el temps”, ha assegurat que és aviat per parlar de xifres realistes.

El cònsol, David Astrié, donant explicacions sobre la proposta al costat dels seus autors.

Relacionat

La futura Plaça del Poble tindrà dos nivells, estarà més ordenada i si es fes ara costaria 4 milions

Just després d’un dels actes més tradicionals de la festa major, el Ball del Contrapàs, que es dansa justament damunt la Plaça del Poble, Astrié, confirmant la recepció de l’avantprojecte, ha explicat que es tracta, ara, d’encetar “una fase per comprovar si el projecte que ens proposen els tècnics ens agrada o quines coses s’han de canviar de cara a elaborar un projecte executiu que tingui en compte” totes les necessitats que es considerin. L’objectiu seria acabar el mandat amb un projecte executiu tancat i que la propera corporació pugui fer els passos següents si ho creu oportú.

Que l’actuació principal pugui iniciar-se durant el 2025 surt de l’afirmació del cònsol relativa al fet que si el futur comú decideix tirar endavant el projecte -en cas que sigui l’equip que probablement liderarà Astrié no hi ha dubte que així es farà-, entre “el temps que trigui la nova corporació en preparar el concurs i el temps de fer l’adjudicació” i després que l’empresa adjudicatària es posi mans a l’obra, “ens anirem a un any i mig o dos anys”. D’aquí la necessitat segura d’activar plurianuals, que ja tindran una porta oberta en el pressupost del 2024.

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié

Relacionat

Astrié assegura que la remodelació de la Plaça del Poble serà el gran projecte del proper mandat

El màxim mandatari de la corporació parroquial ha insistit en el fet que “de la xifra total encara no se n’ha parlat” entre altres coses perquè "la fase d’avantprojecte justament és una fase on s’està mirant d’ajustar costos, de si els canvis que es produeixin també poden servir per retallar una mica aquests costos”. Astrié també ha deixat clar que “en el pressupost sí que hi posarem una quantitat aquest any i la corporació que entri ja decidirà si la vol tirar endavant en la seva totalitat o si vol incrementar la partida o la vol reduir”.

Comentaris (4)

Trending