Astrié assegura que la remodelació de la Plaça del Poble serà el gran projecte del proper mandat

El cònsol d’Andorra la Vella indica que el comú “s’ha de mantenir al marge” dels projectes i negociacions que puguin tenir tant la propietat de la Borda Mateu com l’FC Andorra

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié
El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié Toni Solanelles

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, té clar que el projecte de remodelació integral de la Plaça del Poble serà el gran projecte del proper mandat, especialment si ell continua al capdavant de la corporació. En tot cas, el comú actual deixarà enllestit un avantprojecte per tal que els futurs mandataris puguin actuar en conseqüència.

Astrié ha fet aquestes manifestacions durant el vermut ‘rumbero’ protagonitzat per l’icònic grup de rumba catalana Los Manolos, un habitual de la Festa del Poble d’Andorra la Vella des que Conxita Marsol va assumir les regnes de la corporació. Astrié, per ara, ha continuat confiant en la rumba per omplir, en aquest cas, la part Vinyes de la Plaça del Poble, en aquesta ocasió. El mandatari comunal ha destacat, justament, que avui era un bon dia per poder comprovar l’abast de tot l’espai integrat pels terrats de Govern, l’aparcament Vinyes i el casino.

IMG 4821
DAVID ASTRIÉ SEGUINT EL RITME DE LOS MANOLOS.

David Astrié ha remarcat que l’espai és un “lloc central” i “importantíssim per a la. parròquia i per al conjunt del país” i que ho demostra el fet que una part de tota la passarel·la estava aquest dissabte ple amb Los Manolos i en el cantó més proper a la zona de l’església de Sant Esteve hi ha una carpa muntada per al multifestival esportiu Ironman. Per això, per a Astrié la remodelació de la plaça, fent-hi dues alçades, és un eix central i projecte clau per al proper mandat si té la possibilitat de seguir governant.

Astrié ha explicat que actualment s’està treballant amb la proposta guanyadora del concurs d’idees per a la remodelació de la plaça i que l’actual curs polític s’acabarà amb un avantprojecte totalment definit per tal que el proper comú d’Andorra la Vella el pugui implementar d’immediat si ho considera oportú, situació que seria així si la candidatura que molt possiblement encapçalarà l’actual cònsol obté la majoria en les comunals.

BORDA MATEU

El cònsol de la capital també ha estat preguntat pel desenvolupament urbanístic de la Borda Mateu i la possibilitat que s’hi faci un estadi de futbol o algun altre tipus d’iniciativa arquitectònica. Astrié ha afirmat que “el comú s’ha de mantenir al marge” d’iniciatives privades i d’eventuals negociacions de la propietat dels terrenys. El mandatari comunal ha explicat que si mai arriba alguna proposta l’estudiaran degudament i que, en tot cas, la propietat haurà de fer les cessions urbanístiques que pertoqui. Astrié també ha assegurat que la reunió que va mantenir fa uns dies amb la propietat de la Borda Mateu no va servir per res més que no fos “que es presentessin els tècnics que treballaran en l’eventual desenvolupament del pla parcial”.

Comentaris (8)

Trending