L’acomiadament de la cap de servei de la llar d’infants al Pas acabarà al Constitucional

El comú ha fet el pas previ amb un incident de nul·litat ja desestimat a la sentència del Superior que l’obligava a readmetre l’educadora i en el qual ja defensa que la decisió vulnera el dret a obtenir una decisió fonamentada

La visita a les obres de l'escola bressol al Pas de la Casa
La visita a les obres de l'escola bressol al Pas de la Casa Comú d'Encamp

El comú d’Encamp no es conforma amb la decisió judicial que l’obliga a readmetre qui fou cap de servei de l’escola bressol ‘Els Marrecs’ al Pas de la Casa. I està disposat a anar fins al final. En aquest cas, fins al Tribunal Constitucional. Considera que les resolucions de Batllia primer i del Superior, després, vulneren els drets de la corporació. El primer pas ja l’ha fet, que era presentar un incident de nul·litat sobre la sentència de segona instància, acció que ha estat ja desestimada. Per tant, el camí ja està oficialment obert.

En el seu dia, la junta de govern del comú havia decidit que la directora no continuaria al càrrec perquè no havia superat el període de prova i la volia fer retornar a la seva plaça original. La dona va recórrer la decisió a la Justícia, que va resoldre a favor seu. Tant la Batllia com el Superior li van donar la raó. Entenien que, en tot cas, si els dirigents comunals entenien que no havia de continuar al càrrec arran de la queixa d’una mare, aquesta decisió s’havia de vehicular via un expedient administratiu i no pas directament. Per això, es declarava que no s’havia actuat correctament i es comminava la corporació a reincorporar la cap de servei al seu lloc.

Instal·lacions de l'escola bressol Els Marrecs del Pas de la Casa.

Relacionat

L’educadora que ha de tornar a dirigir l’escola bressol del Pas de la Casa

El cas, però, no està tancat. Ni de bon tros. Almenys pel comú, que va fer una nova acció davant el Superior. Un incident de nul·litat. És a dir, volia que s’anul·lés la sentència de segona instància, tot al·legant que s’havia vulnerat l’article 10 de la Constitució: el dret a tenir una decisió fonamentada en dret. En els seus arguments, la corporació apunta que “s’ha obviat el rol i competència de la junta de govern que actua per delegació del consell de comú i que únicament s’esmenta la funció de la secretaria general”. També s’al·lega que en la resolució “s’aplica un automatisme a partir del pronunciament de l’informe del cap de departament que, al seu parer, no queda emparat en la legislació i normativa que s’esmenta i que resulta aplicable: els articles 33 i 34 de l’ordinació de funció pública”.

El Superior, però, ha refusat la petició. Es recorda que l’incident de nul·litat d’actuacions no pot esdevenir “una nova instància processal” i s’entén que el que es fa en l’escrit és “replantejar una de les qüestions que ja van ser resoltes en la sentència impugnada”. També remarca el fet que si el comú no està d’acord amb la decisió “no suposa evidentment que s’hagi vulnerat el dret fonamental a la jurisdicció, ja que el text constitucional no garanteix que s’obtingui un pronunciament favorable a les respectives pretensions de les parts sinó que aquestes siguin examinades i resoltes conforme a dret, en sentit estimatori o desestimatori”.

Instal·lacions de la guarderia.

Relacionat

El comú s’atrinxera en les vies legals per no restituir l’exdirectora de la guarderia del Pas

Per tant, segons els magistrats, “resulta clara la improcedència d’aquest incident”, ja que “el comú es limita a reproduir un dels arguments plantejats en el recurs d’apel·lació”. Així doncs, es desestima l’acció que, però, no era més que un pas previ a la voluntat de la corporació.

I és que la intenció -i això es revela arran de la invocació d’una presumpta vulneració d’un dret fonamental- és presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional. D’aquesta forma, el comú vol esgotar fins a la darrera via nacional per defensar la seva postura a l’hora de no admetre la cap de servei de la guarderia pascasenca.

Comentaris (5)

Trending