Neu

Les primeres fuetades del temporal de neu comencen a complicar la circulació a la xarxa viària

Les precipitacions, que s’han de fer més intenses a la tarda, ja obliguen a fer servir equipaments especials a partir de Canillo, Ordino i Pal

La neu caient a Ordino.
La neu caient a Ordino. VISUAL METEO

Les previsions, de moment, encerten. Les primeres fases del temporal de fred, neu i vent que s’espera pels pròxims dies ja han arribat al Principat. De forma més tímida, diumenge a la nit. Des d’aquest dilluns al matí, ja amb certes ganes, a l’espera d’intensificar-se a partir del migdia, amb especial incidència al sud del país. De moment, ja hi ha afectació a les carreteres, amb fase groga ja activada a les parròquies altes.

Tant des del servei de meteorologia com des de Protecció Civil s’ha alertat que la situació es pot complicar les properes hores. De fet, hi ha activats avisos a tot el país, taronja en el cas de la zona sud. És allà on s’espera que la nevada pugui ser més intensa a partir de la tarda. La previsió és que en 24 hores, als fons de vall, es puguin arribar a acumular fins a quinze centímetres.

L'esquí escolar queda cancel·lat aquest dilluns.

Relacionat

La previsió de nevades altera l’activitat escolar: sense esquí i amb sortides avançades a secundària

I les previsions s’estan complint. Les zones altes del país ja van començar a veure neu diumenge a la nit. I aquest matí les precipitacions, encara tímides, s’han generalitzat a tot el territori, que ja ha quedat ben blanc. I això s’ha traduït en les primeres dificultats a les carreteres.

Així, i segons ha informat mobilitat, la fase groga ja s’ha activat a diferents trams de la xarxa viària. És a dir, cal circular amb equipaments especials. Són necessaris a la general 2 a partir de Canillo i fins a la frontera amb França. També a partir d’Ordino i de Pal. S’espera, però, que segons vagi nevant aquesta situació acabi afectant tot el país.

Mapa d'avís per als propers dies.

Relacionat

L’episodi de neu serà aquest dilluns especialment intens al sud i als fons de vall

Justament per això, i preveient que la tarda de dilluns pot se complicat, Govern ja va adoptar mesures i recomanacions. Aquest dilluns ja no hi ha hagut esquí escolar i s’ha optat per avançar la sortida dels alumnes de secundària, batxillerat i Formació Professional.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending