L’episodi de neu serà aquest dilluns especialment intens al sud i als fons de vall

Les previsions apunten que l’episodi començarà demà al migdia, amb acumulacions de fins a 15 centímetres en 24 hores

Mapa d'avís per als propers dies.
Mapa d'avís per als propers dies. SERVEI METEOROLÒGIC

El departament de Protecció Civil ha activat una prealerta per l’avís taronja per neu al sud del país i groc a la resta del territori. Les previsions apunten que l’episodi començarà demà al migdia, amb acumulacions de fins a 15 centímetres en 24 hores als fons de vall. De fet, es preveu que aquest dilluns, la intensitat major sigui a la meitat sud del país. I es demana extremar les precaucions i anticipar tant com es pugui els desplaçaments.

En un comunicat oficial emès aquest diumenge, el Govern indica que les previsions són que una pertorbació atlàntica deixi nevades generalitzades a totes les cotes a partir de dilluns al matí. Al migdia s’intensificaran al sud: tot i estar immersos en una irrupció d’aire provinent del nord, l’avanç d’un petit front càlid de sud a nord provocarà una aportació d’humitat que farà intensificar les precipitacions i atraparà l’aire fred als fons de vall, per la qual cosa la cota de neu es mantindrà baixa.

Durant la tarda de dimarts i la resta de la setmana les nevades poden continuar, però en aquest cas amb més fred i intensitat a la cara nord del Principat. A hores d'ara els departaments del Govern pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i cossos especials) romanen atents a l'evolució de les previsions, que es poden consultar al web www.meteo.ad.

Es recomana a la ciutadania que anticipi els desplaçaments, que faci ús del transport públic i que eviti l'ús del vehicle privat sempre que sigui possible. Es recorda que els vehicles han d’estar preparats amb els equipaments especials i és obligatori utilitzar-los quan les condicions meteorològiques així ho requereixen. També es recomana a la població que consulti la informació de la xarxa viària a través de l'aplicació de mobilitat i a les xarxes socials oficials o que s’estigui al cas de les indicacions de Protecció Civil per a casos de nevades o glaçades.

Comentaris (6)

Trending