L’home que insultava dones i immigrants té una setmana per marxar del país

Condemnat per un delicte de discriminació, ha sortit de la presó uns dies abans del terme de la pena gràcies a un benefici de reducció

-
-
L’home que va ser detingut, primer, i condemnat, després, per un delicte de discriminació arran d’injuriar per les xarxes socials col·lectius com les dones, els immigrants o els homosexuals té una setmana per abandonar el país. El processat va deixar aquest dimarts a la tarda la presó. Ho va fer set dies abans del previst gràcies a un benefici de reducció de pena. I és a partir del 19 d’agost que comptarà el termini de cinc anys d’expulsió del Principat.

L’home va ingressar a la Comella el 19 de juliol, un dia després de la seva detenció a Soldeu arran de la decisió de la fiscalia d’ordenar a la policia que investigués qui hi havia realment rere uns perfils de Facebook, Twitter i Youtube -sota la denominació de l’associació Homes Maltractats d’Andorra- des dels quals s’increpava constantment diversos col·lectius molt concrets. El 19 de juliol se li va fer un judici ràpid exemplificant que li va comportar una condemna d’un mes de presó ferma més cinc anys d’expulsió, a banda de la publicació de la sentència al BOPA i 300 euros de multa perquè es va descobrir que al domicili hi tenia una petita plantació de marihuana. També es van clausurar tots els canals comunicatius a través dels quals el condemnat blasfemava. 

Gràcies als beneficis de reducció, segons que han confirmat fonts jurídiques, el termini de presó ferma se li ha escurçat una setmana i d’aquí que hagi deixés el centre penitenciari ahir a la tarda. Alhora, però, la resolució dictada en el marc de l’ordenança penal que se li va fer establia que seria a partir del 19 d’agost quan es feia efectiu el període d’expulsió. I és en aquesta data que haurà hagut de deixar formalment el país, en què feia 13 anys que vivia. Les autoritats competents s’hauran d’assegurar que l’home, espanyol de 53 anys, ha marxat d’Andorra. Probablement, serà el servei de policia qui l’acompanyarà fins la frontera.

Fragment de la imatge de perfil, degudament perfilada, que l'home tenia en un dels comptes de Twitter des dels quals llançava les seves arengues reprovables.

Relacionat

L’home condemnat per denigrar dones i immigrants es justifica per la pèrdua de la custòdia compartida del seu fill
'Miniatures' de publicacions fetes pel condemnat que encara són visibles a la xarxa.

Relacionat

L’home condemnat per misogínia i xenofòbia haurà de marxar del país quan surti de la presó
La immensa majoria dels materials 'penjats' per l'home 'no estan disponibles'.

Relacionat

De víctima a botxí
La detenció es va dur a terme dijous al migdia a Soldeu.

Relacionat

Un mes de presó per un home que increpava via xarxes socials magribins, dones i homosexuals

Comentaris (2)

Trending