Un mes de presó per un home que increpava via xarxes socials magribins, dones i homosexuals

L’empresonat, un resident espanyol de 53 anys, va ser detingut dijous al migdia a Soldeu arran d’una investigació que ha portat a acusar-lo per la comissió d’un delicte de discriminació

La detenció es va dur a terme dijous al migdia a Soldeu.
La detenció es va dur a terme dijous al migdia a Soldeu.
Un resident espanyol de 53 anys és a la presó des de divendres a la tarda acusat formalment d’un delicte de discriminació. Curt i ras: es dedicava a penjar per Facebook i Youtube publicacions i vídeos que insultaven i molt més que això a tres o quatre col·lectius en general. Els immigrants magribins, les dones i els grups feministes i els homosexuals. S’haurà d’estar un mes a la presó, que és la condemna ferma que li ha imposat la Batllia en un judici ràpid fet divendres mateix.

La detenció, realitzada poc abans de la 1 del migdia de dijous a Soldeu, la va ordenar la fiscalia com a conclusió d’una investigació de la policia que el propi ministeri públic havia ordenat. Es va constatar que hi havia un individu que a través de les xarxes socials duia a terme una incisiva ‘campanya’ d’atac a immigrants àrabs, a dones, a homosexuals… i donada la seva intensa i virulenta activitat se’l va investigar.

Fins a poder enquadrar el seu comportament sota la tipificació del delicte de discriminació. L’operació i l’afer que va atribuir per competència a la Batllia especialitzada, en concret, a l’oficina judicial liderada per Maria Àngels Moreno. La batlle, i via ordenança penal, va acordar -amb el beneplàcit del detingut, que sempre es pot oposar a la proposta de resolució derivada d’un judici ràpid-, condemnar-lo a un mes de presó ferma.

A més a més, i com a part de la condemna i per tal d’ajudar a restablir l’honor dels col·lectius injuriats i difamats i garantir els drets fonamentals dels col·lectius objectes de discriminació, la resolució també comporta, en una mesura molt poques vegades aplicada, publicar la sentència al BOPA del proper dimecres perquè tothom pugui veure de quin peu calça la Justícia davant segons quins comportaments.

Comentaris

Trending